Rejestracja pojazdu z niemiec

19 Gru 2010, 21:00

Witam.
Z góry przepraszam że zakładam podobny temat jak był ale nie doczytałem się tam tego co mnie interesuje. Wiem już jakie dokumenty potrzebne są do zarejestrowania samochodu z niemiec i tu pojawił się problem :( mianowicie mam mały i duży brief tylko zauważyłem ze nie posiadam zaświadczenia o wymeldowaniu. Coś czuje że będę miał problem jest to moj pierwszy samochód który kupiłem i nie jestem zorientowany w dokumentach a już o niemieckich dokumentach nie wspomnę.
Proszę o jakąś poradę co mogę w tej sytuacji zrobić bo trochę będzie mi przykro jak wyniknie z tego że mój nowy samochód mogę sobie postawić jako budę dla psa
Dodam jeszcze że kupiłem samochód od faceta na giełdzie i dał mi tylko te dokumenty a umowę mam spisaną że to niby ja kupiłem ten samochód prosto od niemca.
bobek-b
Nowicjusz

Miejscowość: ---

19 Gru 2010, 21:14

bobek-b napisał(a): mianowicie mam mały i duży brief tylko zauważyłem ze nie posiadam zaświadczenia o wymeldowaniu.

Nie musisz tego posiadac....
bobek-b napisał(a):a umowę mam spisaną że to niby ja kupiłem ten samochód prosto od niemca.

Skąd ja to znam... :mrgreen:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

19 Gru 2010, 21:16

czyli jest jakaś szansa na to żeby go zarejestrować czy raczej nie??
wyczytalem gdzieś jeszcze w necie ze jakas pieczątka w briefie wystarczy i obciety róg w moim są jakieś pieczątki ale róg nie jest obciety
bobek-b
Nowicjusz

19 Gru 2010, 21:22

bobek-b napisał(a):czyli jest jakaś szansa na to żeby go zarejestrować

Normalnie rejestrujesz a czy jest wymelowany czy nie to juz sprawa WK....
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

19 Gru 2010, 21:31

to mnie uspokoiłeś. czyli rozumiem że w WK trzeba kulturalnie rozmawiac z tą panią i ładnie się uśmiechać i nie będzie problemu. Powiedz mi jeszcze jak możesz czy w tych niemieckich paiperach jest gdzieś data przejazdu przez granice?? czy ważna jest data na umowie?? bo w celnym jest 5 dni na akcyze podobno
bobek-b
Nowicjusz

19 Gru 2010, 21:37

bobek-b napisał(a):czyli rozumiem że w WK trzeba kulturalnie rozmawiac z tą panią i ładnie się uśmiechać i nie będzie problemu.

Nie musisz padać na kolana w WK.Jezeli nie jest wyrejestrowany to zrobi WK...
bobek-b napisał(a):czy w tych niemieckich paiperach jest gdzieś data przejazdu przez granice??

A gdzie w tej chwili masz jakąkolwiek granice... :?: :?: Wymagane jest tylko z Szwajcarii...
bobek-b napisał(a):czy ważna jest data na umowie??
Tylko ta data..
bobek-b napisał(a): bo w celnym jest 5 dni na akcyze podobno
Nie 14 dni...od "teoretycznej"daty przekroczenia granicy którą Ty wpisujesz... :!: :!:

[ Dodano: 19 Grudzień 2010, 20:41 ]
Ps.Widzę jednak ze jestes troche leniwy.To wszystko bylo juz walkowane x razy... :!:
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

19 Gru 2010, 21:44

wiesz może poprostu nie znalazłem. Racja gdzie ja teraz widze granice????? Mimo wszystko wielkie serdeczne dzięki za pomoc i pozdrawiam.
bobek-b
Nowicjusz