REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
radzio000 napisał(a):witam
chce kupic auto od osoby prywatnej. Auto jest sprowadzone z niemiec w pandzierniku ubieglego roku, zostal oplacony celny, sakrbowka i recykling aczkolwiek auto nie zostalo zarejestrowane do tej pory, jesli ja teraz kupie to auto czy bede mial problemy przy rejestracji?? bede kupowal auto juz od polaka bo on ma umowe z niemcem od ktorego je kupil ale nie ma przeciez dowodu rejestracyjnego!! help mam kilka godzin na przemyslenia
radzio000 napisał(a):dzieki za odpowiedzi sprawa z autem z niemiec stala sie nieaktualna auto nie bylo warte zachodu. Ale to nie oznacza ze problem znikl, mam teraz na oku auto sprowadzone z francji, sprzedajacy chce mi sprzedac auto, podpisac ze mna umowe, daje mi oryginal faktury zakupu auta we francji, ale mowi ze reszte papierow dostane w przeciagu tygodnia bo musi zabrac xero mojego dowodu i umowy zeby przerejestrowac samochod na mnie we francji i dopiero wtedy dostane wszystkie papiery do rejestracji. Mam dylemat, jaka mam pewnosc ze dostane papiery, skad mam wiedziec ze jest to pewna sprawa. Prosze po raz kolejny o pomoc.
tak dla uzupelnienia sprawy oto linka do auta
[link do oferty na Allegro wygasł]
radzio000 napisał(a):no wlasnie nie wydaje mi sie ze wcale nie lewa, ja podpisuje umowe bezposrednio z polakiem bo to on widnieje jako wlasciciel auta w oryginalnym dowodzie francuskim. Jakies inne sugestie? Na co uwazac i na co zwrocic uwage?
radzio000 napisał(a):to mi przywiez ladnego smarta![]()
dzieki za info, na 99% odpuszczam to auto
ch...a jak ciezko cos znalezc...:/