24 Kwi 2010, 16:45
Witam
Trafiła mi sie okazaja kupić Mondeo w idelanym stanie z przebiegiem 45 tyś, tylko bez silnika i skrzyni biegów(silnik podobno padł w co nie wierze,a skrzynia sprzedana )mimo wszystko auto igiełka. Koleś od którego kupuje auto daje mi dowód rejestracyjny, tablice i cały samochód i wystawia mi fakturę na zakup pojazdu, ale zaznacza na fakturze, że jest to pojazd bez silnika i skrzynki biegów.
Chcę włożyć silnik i skrzynkę, które zakupiłem na giełdzie od handlarza ,ale nie posiadam na nie żadnych papierów, poprostu poszedł deal i kasa do ręki, jak to na giełdzie. W wyniku tego zabiegu miałbym kompletną furę za jakąś drobną kasę tylko pojawia się pytanie.
Jakie kłopoty mogę napotkać próbując zarejestrować taki pojazd w urzędzie komunikacj i jakie dokumenty musze posiadać na pojazd żeby go zarejestrować. Czy wystarczy faktura zakupu pojazdu, tablice, dowód rejestracyjny i aktualne badanie techniczne, czy potrzebuje jeszcze jakies papiery na silnik i skrzynie????Czym mogą zaskoczyć mnie nasi kreatywni urzędnicy wydziałów komunikacji????
Dzięki za odpowiedź i sorry za długość wywodu.
Pzdr
Looca's