REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Ok, dalej piszeszTheNeedly napisał(a):Wujek zmarł, i w lutym chcieliśmy zgłosić nabycie i zbycie pojazdu po nim, ale jak się okazało nie jest on wpisany w systemie jako współwłaściciel.
Jakie wnioski? Skoro nie ma go w systemie to skąd o nim wiedzą?TheNeedly napisał(a):W urzędzie upierają się, że wujek był współwłaścicielem i każą składać wnioski o nabycie i zbycie (chociaż jak je za pierwszym razem zanieśliśmy to nam je oddali)
TheNeedly napisał(a):na fakturze, w polu uwagi został wpisany mój niepełnosprawny wujek, z upoważnienia jego pełnomocnika.
Czyżby wujek był po to aby OC nie zabolało ? Na kogo jest polisa?TheNeedly napisał(a): miałem jeszcze 18 lat
a pytasz tutaj.Rokiko napisał(a): pytałeś w tym urzędzie jak masz w takim razie to załatwić, coś Ci podpowiedzieli?
Po jaką cholerę . Trzeba było tylko pójść odebrać twardy dowód a nie wyskakiwać z jakimiś tam wnioskami i siedzieć cicho . Teraz WK się dokładnie przyjrzało i masz problem . Czytaj wyżejTheNeedly napisał(a):Po dwóch latach, poszedłem do urzędu z wnioskami o nabycie części pojazdu od wujka przez jego spadkobiorców, oraz zrzeczeniu się części tegoż pojazdu na mnie.