Rejestracja samochodu i OC

20 Maj 2019, 16:06

Witam dopiero zaczynam swoją przygodę z motoryzacją więc proszę się nie śmiać a jeśli to możliwe podpowiedzieć co zrobić natomiast; dopiero co kupiłem samochód używany od osoby prywatnej w piątek go zarejestrowałem w wydziale komunikacji po czym otrzymałem tz.miękki dowód badanie z przeglądu technicznego jest ważne jeszcze przez rok lecz jest ono na kartce a4 czy po otrzymaniu nowego dowodu muszę badanie robić jeszcze raz ze względu na to że na tym widnieje stary numer rejestracyjny czy jak to jest. z góry dziękuję za podpowiedź i przepraszam za zajęcie czasu czytaniem tego pozdrawiam
piotrek8627
Obserwowany

20 Maj 2019, 17:08

piotrek8627 napisał(a):tz.miękki dowód
Wazny jest on 30 dni i mozesz smialo jezdzić..
piotrek8627 napisał(a): badanie z przeglądu technicznego jest ważne jeszcze przez rok lecz jest ono na kartce a4 czy po otrzymaniu nowego dowodu muszę badanie robić jeszcze raz ze względu na to że na tym widnieje stary numer rejestracyjny
To ze na druk z BT pojazdu widnieje stary nr.rej.pojazdu nie ma zadnego znaczenia.W nowym DR zostanie wpisany TNB pojazdu wlaśnie na podstawie tego zaswiadczenia z SKP...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

17 Cze 2019, 07:28

Jest jeszcze coś takiego jak VIN przecież. Badanie techniczne jest na samochód, bez znaczenia przecież kto nim jeździ. Powinni Ci na stacji przebić pieczątke i będzie badanie ważne :) Ja teraz ściągałem samochód z zagranicy i też trzeba było troszkę poczytać o rejestracji samochodu. Nie jest to aż taki duży koszt jak myślałem, lecz większy niż samochodu z PL. Na stronce https://www.bankier.pl/moto/rejestracja-samochodu-2019-krok-po-kroku-koszty-dokumenty-3386/ fajnie to opisują z dokładną tabelą opłat.
Adamila021
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 02 2006
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Toyota Yaris
Silnik: 1.6
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LX - terenowy krążownik
    Najczęściej kupowanymi autami Lexusa są obecnie SUV-y. W Polsce klienci mogą wybrać popularnego Lexusa NX lub większego Lexusa RX, tymczasem za oceanem oferta obejmuje też dwa jeszcze większe modele – GX oraz prekursora ...