Rejestracja samochodu - kłopot z umową

21 Lip 2014, 15:03

Witam!

Kupiłem seicento. Przed dokonaniem transakcji osoba sprzedająca poinformowała mnie, że samochód jednak nie jest zarejestrowany na niego, tylko na jego wujka. Uznałem, że to nie jest raczej kłopot, tym bardziej, że sprzedający pokazał mi umowę kupna jaką zawarł ze swoim wujkiem, jednak samochód dalej nie był przerejestrowany. Spisaliśmy więc umowę kupna - sprzedaży pomiędzy mną i sprzedającym i dostałem też umowę którą sprzedający ze swoim wujkiem, żeby nie było rzekomo problemów przy przerejestrowaniu. Natomiast zaczęły mnie nachodzić wątpliwości czy faktycznie bez większych problemów uda mi się przerejestrować ten samochód posiadając tak dziwną dokumentację. Posiada ktoś z Was jakąś wiedzę lub podobne doświadczenia? Faktycznie nie powinno być problemów, czy jednak jest możliwe to, że samochód nie zostanie sprawnie przerejestrowany na mnie?
andrzej1988
Obserwowany

Prawo jazdy: 06 11 2006
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Seicento
Silnik: 900
Paliwo: Benzyna

21 Lip 2014, 20:43

Musisz miec orginał poprzedniej umowy k/s i nie będzie zadnego problemu..
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

TOP 5 - trendy w projektowaniu współczesnych miast
    Współczesne miasta podlegają nieustannym zmianom, a projektanci miejskiej infrastruktury muszą za nimi nadążać. Mieszkańcy oczekują tworzenia przyjaznych miejsc sprzyjających zdrowiu i dobremu samopoczuciu, a równie ...