Rejestracja samochodu sprowadzonego z Czech! umowa?

15 Lut 2014, 11:47

Witam, sprowadziłem pojazd z Czech, umowę sporządzić ze sprzedającym. Tylko problem iż sprzedający nie widnieje na dowodzie rejestracyjnym, pojazd jest zarejestrowany na poprzedniego właściciela. Dostałem od sprzedającego umowę kupna sprzedaży między nim a właścicielem widniejącym w dowodzie. Tylko umowa jest kopia. Mam teraz dylemat.
1. Iść z tymi umowami rejestrować?
2. Czy sporządzić nową umowę między właścicielem z dowodu rejestracyjnego a mną?

Pytanie teraz czy w ogóle w Czechach sprzedający idzie to wyrejestrować? Czy jak sporządzę drugą umowę czy to się gdzieś nie będzie komplikować?

Gdzieś mi się o uszy obiło że mógłbym iść rejestrować normalnie z tą umową co posiadam, ale nie jestem pewny?

proszę o pomoc.

pozdrawiam
fisio
Obserwowany

Auto: golf
Rok produkcji: 1987

15 Lut 2014, 21:02

fisio napisał(a): Dostałem od sprzedającego umowę kupna sprzedaży między nim a właścicielem widniejącym w dowodzie. Tylko umowa jest kopia.
Sam dokladnie wiesz ze w tym naszym p.....m kraju ządaja ciągłości właścicieli.Niestety jezeli to będa brali pod uwagę a jestem pewny ze tak to z kopia nie masz po co śmigac do WK.Tylko i wyłącznie orginał.. :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak wybrać akumulator dla samochodu?
    Nic nie trwa wiecznie, zwłaszcza żywot akumulatora samochodowego. Jego zużywanie się w wyniku eksploatacji to naturalny proces. Przychodzi moment, kiedy trzeba dokonać wyboru i wymienić bezużyteczny akumulator na nowy. Na ...