REKLAMA
Witam!
Ponieważ nie będę się rozpisywał na temat mojej sytuacji, zadam tylko krótkie i treściwe pytania:
1. Czy istnieje w ogóle możliwość rejestracji samochodu bez adresu zameldowania?
2. Ponieważ dowodu jeszcze nie wymieniałem to czy warto ryzykować, rejestrując samochód na nieaktualnym dowodzie? Tu mam na myśli rejestrację na adres zameldowania podany w moim dowodzie, pod którym nie jestem już zameldowany.
3. Gdyby na powyższe 2 pytania odpowiedzi byłyby negatywne, to czy jest możliwość zarejestrowania samochodu tylko na współwłaściciela, który posiada stałe zameldowanie?
4. Czy nie będzie problemu, jeśli zamelduję się pod adres, który mam w dowodzie osobistym (żeby nie było potrzeby go wymieniać), zarejestruję i po miesiącu lub dwóch znowu się wymelduję? Czy można wtedy bez problemu jeździć takim samochodem?
Dodam tylko, że mieszkam za granicą i tam mam zameldowanie ale nie chcę tam rejestrować samochodu, bo to za drogi interes, zwłaszcza że mam tam samochód służbowy a mój byłby tylko środkiem transportu do Polski od czasu do czasu.
Za wszelkie odpowiedzi z góry dziękuję
Pozdrawiam!