Rejestracja samochodu z niemiecką instalacją

02 Wrz 2011, 18:29

Witam,

mam następujący problem.
Kupiłam samochód sprowadzony z Niemiec. Tam zamontowano w nim instalację gazową. Po przetłumaczeniu dokumentów okazało się, że nie ma tam odnotowanego tego faktu( czyli widnieje tylko że samochód jeździ na benzynie). Udało mi się dostać certyfikat do butli jednak to za mało, zeby zarejstrować taki samochód. Czy mogę gdzieś zalegalizować tą instalację i przejść pomyślnie całą procedurę czy muszę się nastawić na wymianę ? Proszę o pomoc bardziej doświadczonych :)
justi192
Obserwowany

Auto: Fiat Stilo, 1,6

02 Wrz 2011, 20:36

justi192 napisał(a):). Udało mi się dostać certyfikat do butli jednak to za mało, zeby zarejstrować taki samochód.

Widzę ze trafileś na "beton":diagnosta +urzednik w WK...
justi192 napisał(a):Czy mogę gdzieś zalegalizować tą instalację i przejść pomyślnie całą procedurę czy muszę się nastawić na wymianę

Myśle ze jedynym wyjscie dla Ciebie będzie demontaz instalki i rej.bez LPG...
Natomiast po zarejestrowaniu sam.załozysz instalkę ponownie-niby w Polsce i ją zalegalizujesz...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota silniki 3S-GE / GTE
    Cztery cylindry w układzie rzędowym. Pojemność: 2 litry. Zalety: dostępność, dobry potencjał do tuningu, duży dostęp do części zamiennych. Klasyczne jednostki 3S-GE / GTE powstały zgodnie z tradycyjnym podejściem do sztuki ...
    Wodorowy samochód Lexusa przyłapany na testach?
    Wodorowa Toyota Mirai może mieć wkrótce bardziej luksusowego kuzyna. Spotterzy przyłapali na amerykańskich ulicach nietypowego sedana Lexusa w kamuflażu, napędzanego najpewniej wodorowymi ogniwami paliwowymi. Auto ...