Witam, jestem tutaj nowy i zostałem zmuszony do odswiezenia tematu. otoz wczoraj zostalem posiadaczem laguny z 1996 roku 1.8 z gazem. kupowalem ja i widzialem ze filtr powietrza ma ulamany jeden uchwyt i dostaje sie falszywe powietrze, ale nei zworcilem na to zbytniej wagi. dopiero dzisiaj strzelila mi 2 razy przy ruszaniu tak niezle i glosno
![Very Happy :D]()
ze do mnei dotarlo iz dlatego jest pekniety filtr bo poprzedniemu wlascicilowi musialo niezle jeb...ac nie spalonym gazem i go polamalo. no i na dodtaek auto bylo niezle zmulone i spalilo mi 15 litrow gazu na 100km. dzisiaj postanowilem sobie wyregulowac gaz, tj: obroty utrzymywane na 3000tys i ustawianie glownego zaworu, potem na wolnych obrotach ta miedziana srubke tak jak ma byc, czyli nie w lewo i nei w prawo gdzie obroty sie psuja tylko po srodku. no i filtr jutro jakos polepie zeby sie trzymal albo kupie uzywke za pare groszy na szrocie i mam nadzieje ze spalanie i strzelanie zniknie. skoro jzu nie bedzie falszywego powietrza i zle wyregulowanego gazu (parownik jest nowy, niedawno zmieniany TOMASETTO czy jakos tak chyba). myslicie ze to pomoze?
a pytanie mam jeszcze takie, jak macie zamonotwane klapki antywybuchowe w swoich lagunach, lub jaki macie patent zeby sie zabezpieczyc przed klejnym wybuchem w razie czego (bo ja nie mam zadnej).
i jeszce jedno, otoz od jednego z kabli wysokiego napiecia idacego do pierwszej swiecy od prawej, w polowie jest doczepiony inny kabel (jest to zaizolowane, nei odklejalem tasmy ale pewnie jest naciety i ten wkrecony w niego) na ktorym jest bezpiecznik i to jakos jest pdciagniete tam do sterownika gazu czy cos (jakis impuls kiedy zaplon?), jutro umieszcze zdjecie. i zastanawia mnei to, bo nigdy nei widzialme takiego podlaczenia do kabla WN. wyczytlem ze duze znaczenie w strzelaniu w dolot maja swiece i kable wlasnie WN, moze to jest przyczyna, jak inaczej podlaczyc ten kabel z bezpiecznikiem, bo mi sie to troche nie podoba i zmienilbym ten kabel WN na nowy.