Rejestracja samochodu z zagranicy

04 Cze 2017, 12:31

Witam serdecznie
Szukam pomocy w sprawie rejestracji samochodu sprowadzonego z zagranicy.
Kupiłem samochód w Niemczech i zjechałem nim tydzień temu za tydzień będę go rejestrował i tutaj mam problem.
Kupiłem go na stary adres zameldowania, po powrocie z Niemiec wprowadziłem się do nowego mieszkania i następnego dnia zameldowałem się, i teraz nie wiem co mam zrobić na brifie niemieckim widnieje stary adres zameldowania, a chciałbym zarejestrować samochód już na nowy adres czy jest to możliwe? bardzo proszę o poradę ponieważ stary adres zameldowania jest 500km od aktualnego.
Pozdrawiam
MaksS
Obserwowany

Prawo jazdy: 17 08 2008
Auto: Skoda Roomster
Silnik: 1.2
Paliwo: Benzyna
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

04 Cze 2017, 13:29

Bez problemu zarejestrujesz tylko pewnie będzie potrzebny jakiś dokument o zmianie adresu zameldowania.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

04 Cze 2017, 13:40

Dziękuje bardzo za odpowiedź. Pozdrawiam
MaksS
Obserwowany

Prawo jazdy: 17 08 2008
Auto: Skoda Roomster
Silnik: 1.2
Paliwo: Benzyna
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Jakie powinny być nawyki dobrego kierowcy?
    Mianem dobrego kierowcy określamy osobę która stara się popełniać jak najmniej błędów podczas prowadzenia i użytkowania auta. Taki kierowca powinien również dbać o swoje auto i regularnie poddawać je ...