Zakup samochodu na Niemieckich tablicach rejestracyjnych

01 Cze 2017, 15:14

Witam
Mam takie pytanie jak wygląda zakup samochodu u nas w Polsce na Niemieckich tablicach rejestracyjncyh?
Sprzedający opłacicł już wszystkie koszty i wystawia fakture vat marża
Tylko co z tymi tablicami ?
Kiedyś jak kupowałem były tablice tymczasowe tzw przewozowe i oddawałem je przy rejestracji w urzedzie lubi pisało się oświadczenie że samochód został przywieziony do kraju na lawecie.
Ktoś może mi pomóc i to wytłumaczyć?
rothmans
Nowicjusz

Auto: hyundai

03 Cze 2017, 21:45

Te tablice które widzisz prawdopodobnie są podrobione. W biifie powinna widnieć adnotacja z pieczątka że auto zostało wyrejestrowane.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

04 Cze 2017, 19:23

No właśnie w tym problem że to nie są żadne podróbki bo są oryginalne 2 naklejki na nich :o
rothmans
Nowicjusz

04 Cze 2017, 20:34

Kao
Moderator
Awatar użytkownika

04 Cze 2017, 20:41

Aha
uuuuuu no proszę nawet nie wiedziałem że coś takiego jest :D
Czyli co samochód musiał przyjechaćna lawecie bo tak czy inaczej miał by tablice przejazdowe zgadza się?
Albo ktoś cośkombinuje bo na tablicach przejazdowych jest data
Samjużnie wiem :D
rothmans
Nowicjusz

04 Cze 2017, 21:58

Auto prawdopodobnie przyjechało na lawecie zostały zakupione takie tablice i potem jest w ogłoszeniu że po wykupieniu ubezpieczenia możliwy powrót na kołach a tu guzik prawda bo w briefie widnieje że jest wyrejestrowany a wiadomo jak wyrejestrowany to i nie dopuszczony do ruchu w razie kontroli policji to w najlepszym wypadku będzie mandat. W najgorszym laweta a nawet i sąd.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nie blokuj skrzyżowania i pasów
    Skrzyżowanie zablokowane przez samochód, który nie zdążył przez nie przejechać np. przed zmianą świateł, to częsty widok. Perspektywa mandatu nie zawsze wystarczy, by zapobiegać takim zachowaniom kierowców. ...
    Dlaczego warto zainwestować w tuning samochodu?
    Zainwestowanie w tuning samochodu może mieć wiele korzyści i może być ciekawym doświadczeniem dla miłośników motoryzacji. Poniżej przedstawiam kilka argumentów, dlaczego warto zainwestować w tuning samochodu: ...