Rejestracja zabytkowego samochodu sprowadzonego z Niemiec

29 Paź 2009, 18:49

Witam wszystkich
Mam ogromną prośbę o pomoc
otóż mam zamiar zakupić stary, zabytkowy samochód który jakiś czas temu został sprowadzony z Niemiec , obecny właściciel posiada tylko dokument o wyrejestrowaniu samochodu z Niemiec.
Mam pytanie czy po zakupie samochodu nie będzie problemu z jego zarejestrowaniem

dziękuje i pozdrawiam
Falcone
Nowicjusz

Miejscowość: Tychy

30 Paź 2009, 09:27

można zarejestrować.

Jeśli na zabytek to jest z tym więcej roboty.
Najpierw występujesz do konserwatora zabytków o wstępną decyzję, z nią idziesz do urzędu celnego o zwolnienie z akcyzy, potem dostajesz wpis do rejestru zabytków. załatwiasz VAT-25 lub zaświadczenie o braku obowiązku, robisz badanie techniczne - specjalne, płacisz recykling i rejestrujesz samochód

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam

30 Paź 2009, 17:20

Bardzo dziękuję za odpowiedz

Pozdrawiam
Falcone
Nowicjusz

Miejscowość: Tychy

09 Lis 2009, 18:57

Za zabytkowy nie płaci się recyklingu ....

Auto zabytkowe i historyczne jest jedynym autem , które zarejestrujesz z wyrejestrowanego (bez dowodu rejestracyjnego)....
InzRuchu
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pięć cech dobrego kierowcy - sprawdź czy je posiadasz
    Badania przeprowadzone przez psychologów wykazują, że większość osób ocenia swoje umiejętności kierowcy jako powyżej przeciętnej, nawet mając świadomość, iż inni oceniliby je niżej. Trenerzy Szkoły Bezpiecznej ...
    BMW Z9 Gran Turismo 1999
    Koncept BMW Z9 Gran Turismo ma wyznaczać kierunek rozwoju wzornictwa motoryzacyjnego w XXI wieku. Przejrzystość, dynamika i technologia, która dzięki zastosowaniu BMW iDrive ponownie definiuje pojęcie ergonomiki w ...