Reklama na aucie, samochodzie

07 Paź 2008, 16:33

Witam.

Na wstępie chciałbym się przedstawić. Nazywam się Przemysław Zych i jestem pomysłodawcą pewnego projektu, którego nazwy i szczegółów nie chciałbym na razie ujawniać (nie lubie zapeszać;-), a który - mam nadzieję - ruszy w ciągu kilku najbliższych tygodni.

W związku z tym chciałbym zadać Wam, forumowiczom jedno proste pytanie.

Czy zdecydowalibyście się umieścić na swoim aucie reklamę i jakiego rzędu wynagrodzenia oczekiwalibyście od reklamodawcy za wykorzystanie powierzchni swojego samochodu?

Chodzi mi o szczere odpowiedzi, w których zawierałby się również model auta oraz jego rok produkcji. Byłbym również wdzięczny gdybyście określili którą powierzchnię (boki/burty auta, maska, tylna szyba, cale auto) zdecydowalibyście się 'obrandować' wraz z wyceną jej wartości (przyjmijmy miesiąc za okres rozliczeniowy).

Post ten zamieściłem na trzech największych (wg google) forach motoryzacyjnych w celu dotarcia do większej grupy użytkowników.

Ewentualny odzew proszę kierować dowolnym kanałem komunikacji (e-mail, PM, ten temat).

Pozdrawiam serdecznie
PZ

ps. Umieściłem to ogłoszenie w dziale, który wydawał mi się najbardziej odpowiedni. Regulamin forum przestudiowałem i nie znalazłem punktu który mój post naruszałby, ale jeśli tak właśnie się stało chciałbym przeprosić grupę administrującą forum.
zych
Nowicjusz

28 Paź 2008, 17:37

W tym momencie bym się juz na takie cos nie zdecydował, ale jesli by mi zależało bardzo na kasie chciałbym przynajmniej tyle ile wydaje miesięcznie na paliwo -700zł-800...
Baqś

29 Paź 2008, 20:50

Żeby się zwróciło na paliwo i serwisowanie samochodu. A miesięcznie tyle ile km przejechałem ... pazerny nie jestem. A gdzie ? hmmm może na drzwiach, tylnej szybie samochodu najchętniej
rally_jf
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

01 Lis 2008, 12:26

Baqś napisał(a):W tym momencie bym się juz na takie cos nie zdecydował, ale jesli by mi zależało bardzo na kasie chciałbym przynajmniej tyle ile wydaje miesięcznie na paliwo -700zł-800...

Nie oszukujmy się . Żaden rekamodawca nie da nam 700 zł miesięcznie za "obrandowaniu" nawet całego samochodu a co dopiero gdy oklejili byśmy tylko drzwi boczne bądź tylnią szybe ( bo w tych miejschac reklama jest najbardziej widoczna) . To jeszcze zależy co mielibyśmy "reklamować" i jak duża była by ta reklama . Moim zdaniem 300 - 400 zł było by dość rozsądne . ( ale to tylko moja opinia i ktoś może się z nią niezgodzić)
MZ 250 <3
frafel1
Początkujący

Miejscowość: Wołczyn

01 Lis 2008, 12:37

frafel1 napisał(a):
Baqś napisał(a):W tym momencie bym się juz na takie cos nie zdecydował, ale jesli by mi zależało bardzo na kasie chciałbym przynajmniej tyle ile wydaje miesięcznie na paliwo -700zł-800...

Nie oszukujmy się . Żaden rekamodawca nie da nam 700 zł miesięcznie za "obrandowaniu" nawet całego samochodu a co dopiero gdy oklejili byśmy tylko drzwi boczne bądź tylnią szybe ( bo w tych miejschac reklama jest najbardziej widoczna) . To jeszcze zależy co mielibyśmy "reklamować" i jak duża była by ta reklama . Moim zdaniem 300 - 400 zł było by dość rozsądne . ( ale to tylko moja opinia i ktoś może się z nią niezgodzić)

Własnie, też zalezy co bym miał reklamowac, są firmy i firmy. Może na reklame Prady bym się zgodził %-)
Baqś

10 Lis 2008, 15:57

Posiadam FORDA PROBE
Jędruś
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najczęściej wybierane samochody przez Polaków
    Rozmaite narodowości wyróżniają się różniącymi się od siebie zwyczajami, tradycjami, ale także nurtami, w które wierzą. Jedni podają sobie rękę na przywitanie, natomiast inni uważają ten sposób ...

10 Lis 2008, 16:03

Posiadam Forda Prbe z 1992r. jestem zainteresowany reklamom np. TVN TURBO na całym aucie . Kasa nie koniecznie mogą być gadżety do tuningu
Jędruś
Nowicjusz

10 Lis 2008, 22:52

Jędruś napisał(a):Posiadam Forda Prbe z 1992r. jestem zainteresowany reklamom np. TVN TURBO na całym aucie . Kasa nie koniecznie mogą być gadżety do tuningu

To napisz do nich, ale nie wydaje mi się, żeby oni się tak reklamowali...po drugie napisałeś dwa razy post, że masz forda Probe...
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

16 Lis 2008, 16:19

A ja ...za nic bym nie dała swojego oklejać, :shock:
Chyba ..że to by była moja firma... :lol:
raban
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Płock okolice

16 Lis 2008, 23:04

raban napisał(a):A ja ...za nic bym nie dała swojego oklejać, :shock:
Chyba ..że to by była moja firma... :lol:

Dla niektórych osób bywa to sposób na życie, więc ja np. tego nie potępiam. Czy bym okleił swój samochód? hm. Jakby ktoś mi zaproponował jakąś kwotę, która mnie satysfakcjonuję i firma byłaby jakaś w miarę przyzwoita to czemu nie...
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

20 Lut 2009, 15:13

nasza firma zajmuje się poszukiwaniem osob chetnych na umieszczenie reklamy na swoim samochodzie..
placimy 400-700zl miesiecznie
sprawdzcie nas na ...
miniak1
Nowicjusz

20 Lut 2009, 17:30

Zapoznałem się ze stroną i mam kilka pytań:
1.Po co jest opłata rejestracyjna, co pokrywa, co ma na celu?
2.Czy mogę zrezygnować z tych 700 żł co miesiąc w zamian za pokrycie opłaty rejestracyjnej?
3.Kto płaci za branding auta? Jakby nie było to jest koszt ok. 3 tys. zł
4.Czy jest możliwość, że nie będziecie mieli reklamodawców i nie będę miał reklamy na aucie?
5.Ile procent Waszych klientów stanowią ci którzy zarabiają co miesiąc 700 zł? Orientacyjnie.
6.Od czego zależy czy ostanę 300 czy 700 zł?
7.Dlaczego w przypadku kupna nowych aut proponujecie same złomy? Dlaczego nie macie w oferty Skody, VW, czy Audi? Jestem skłonny zapłacić odpowiednią różnicę.
8.Na czyj koszt zdejmowane są reklamy?

Dlaczego Waza bliźniacza firma pobrała opłaty rejestracyjne od naiwnych i zniknęła?
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

12 Mar 2009, 20:38

POSIADAM ZAFIRE 2000 JESLI FIRMA NAKLEI I SCIĄGNIE REKLAME DAŁBYM OBKLEIĆ CAŁĄ ZA 350 CO MIESIĄC :twisted:
ANDRZEJ_209
Nowicjusz

Miejscowość: Świebodzin

04 Sie 2009, 23:26

wiele jest firm które oferuja reklamę.

polecam omijac np elfuego.
i w tym samym centrum jest jeszcze inna firma tez polecam omijac
bodajrze autozadarmo.pl

najlepiej wystawic samemu np aukcje na allegro i ktos sie zglosi,
i zamiast np 700zl wyciagniecie 800.
pozatym nie trzeba wplacac kwoty ktora idzie na poszukiwania.
i utrzymanie firmy.
a za uszkodzenie folii wielkosci 5cm zaplacicie 500zl,
poczytajcie u nich na stronie warunki :))
piotrf
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

08 Wrz 2009, 18:21

piotrf napisał(a):wiele jest firm które oferuja reklamę.

polecam omijac np elfuego.
i w tym samym centrum jest jeszcze inna firma tez polecam omijac
bodajrze autozadarmo.pl

dlaczego omijac autozadarmo.pl? co jest w nich takiego zlego ?
kurcze w koncu fure daja
matsumoto
Nowicjusz

Miejscowość: mmz