Reklamy z zadziorem ;)

28 Lip 2008, 12:22

ostatnio trafilem na reklame mobilkinga i wbilo mnie w fotel :D co myslicie o spotach tego typu? :)
rem
Nowicjusz

30 Lip 2008, 19:44

Coś innego ;) generalnie mi sie podoba :)
Architek
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zgorzelec

01 Paź 2008, 14:22

Trochę seksistowskie :wink:
dieselek
Nowicjusz

09 Paź 2008, 15:52

bo reklama jest targetem do facetow wiec musi byc seksistowskie
Danton
Nowicjusz

10 Paź 2008, 02:13

Danton napisał(a):bo reklama jest targetem do facetow wiec musi byc seksistowskie

MUSI? :] A dlaczego?

Bo potem wyrastają faceci przekonani, że wystarczy im odpowiedni telefon (albo odpowiedni telefon w odpowiedniej sieci), albo samochód, albo garnitur, i już wszystkie laski z miejsca należą do nich 8)
dieselek
Nowicjusz

11 Paź 2008, 00:30

meritum 8)
Danton
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

ŠKODA 120L Typ 742, 1976
    Samochód ten został zaprezentowany oficjalnie we wrześniu 1976 roku na Targach Przemysłowych w Brnie, seryjny model 105/120 (Š742) wnosił do oferty marki wiele nowego, zwłaszcza w dziedzinie bezpieczeństwa. ...

17 Paź 2008, 13:31

Hmmm Jak dlamnie jest OK ale pewnie niktóre kobiety są tą reklamą urażone. Spoko jest też reklama AXE :D
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

18 Lis 2008, 00:40

To może punkt widzenia kobiety...

Moim zdaniem reklama Mobilking'a ze swoim przesłaniem trafia do frajerów, którzy traktują kobiety jak przedmioty, ponadto są niewyżytymi samcami, których najlepiej określa zdanie:
"W seksie jest jak danie z mikrofalówki. 3 sekundy i GOTOWE"
Moim zdaniem prawdziwy facet nie zwraca uwagi na takie idiotyczne reklamy dla chłoptasi, którzy myślą, że Mobilking da im zadowolenie z życia i powodzenie u płci przeciwnej (czytaj - każda laska moja).

Jednak z ogromnym zadowoleniem uważam, że mało jest seksistów, bo Mobilking swoją "agresywno-idiotyczną" kampanią reklamową wielkiego sukcesu nie osiągnął i skutecznie spychany jest w sferę zapomnienia.
Za co WELKI SZACUN dla prawdziwych mężczyzn :D
Herr Porsche miałby zaburzenia wzwodu na widok Cayenne...
klaudia9z
Początkujący
Awatar użytkownika

18 Lis 2008, 13:54

Hmm, nie wiem dlaczego doszłaś do wniosku, że Mobilking „skutecznie spychany jest w sferę zapomnienia”. Sam wprawdzie nie korzystam z usług tego opa, ale mam znajomych, którzy korzystają i z tego co wiem, nie zamierzają w najbliższym czasie z niego rezygnować.

A co do reklamy, to moim zdaniem nie można odbierać jej aż tak dosłownie. Ona jest ewidentnie robiona dla funu :wink:
drajwer89
Nowicjusz
Awatar użytkownika

18 Lis 2008, 15:30

drajwer89 napisał(a):Hmm, nie wiem dlaczego doszłaś do wniosku, że Mobilking „skutecznie spychany jest w sferę zapomnienia”. Sam wprawdzie nie korzystam z usług tego opa, ale mam znajomych, którzy korzystają i z tego co wiem, nie zamierzają w najbliższym czasie z niego rezygnować.

A co do reklamy, to moim zdaniem nie można odbierać jej aż tak dosłownie. Ona jest ewidentnie robiona dla funu :wink:

Ciekawe czy uważałbyś tak samo będąc kobietą o tzw"męskich" zainteresowaniach... Ta reklama uderza w takie właśnie osoby...
Jakby nie dość było tekstów w stylu: "przecież to baba - i tak się nie zna"...
Natomiast reklama AXE, owszem pokazuje piękne (choć głupiutkie) kobiety ale nie uraża niczyich uczuć i mimo, że jest kontrowersyjna nikogo nie ocenia. A to, że pasjonuje mnie motoryzacja nie oznacza, że "chcę dorównać mężczyznom". To główne powody dla których właśnie ta reklama uderza w moje uczucia.
Nie jest łatwo być kobietą i spełniać swoje "męskie" pasje :(
Najlepsza jest mina faceta w kiosku, kiedy kupuję Top Gear :shock:

Tutaj wystarczy przeczytać sam nagłówek...
http://manager.money.pl/strategie/spoty ... 25628.html

Oto cytat (który popieram) z jednego z forum:
"Czego to ludzie nie wymyślą ... Dużo bardziej wolałbym, żeby na polski rynek wkroczyły takie sieci jak Vodafone lub O2, a nie tworzyć kolejne durne rozwiązania "dla prawdziwych mężczyzn" ... Niebawem nawet papier toaletowy zaczną nazywać "dla prawdziwych mężczyzn", jak go nie kupisz tzn. ze mięczak jesteś, albo co ostatnio popularne - "nie masz jaj"".
Herr Porsche miałby zaburzenia wzwodu na widok Cayenne...
klaudia9z
Początkujący
Awatar użytkownika

19 Lis 2008, 13:53

Reklamy Mobilkinga sa ewidentnie robione, żeby ludzie mieli z tego zabawę. Naprawdę nie powinnaś podchodzić do nich aż tak poważnie. Jeżeli masz tzw „męskie” pasje to super, ja to szanuję, mimo że należę do facetów, którym reklamy Mobilkinga się podobają…;-)
drajwer89
Nowicjusz
Awatar użytkownika