Remont silnika czy wymiana??

09 Mar 2013, 22:58

Witam jestem posiadaczem Opla Astry 2 Cabrio jezdze bardzo duzo (dziennie 100km minimum)
I mam owy problem... Gdy jade dlugo z górki np na 5 biegu z puszczonymi pedałami (nie hamuje nie dodaje gazu) i dojezdzam do skrzyzowania to jest ok ale gdy juz z niego ruszam zostaja za mna siwe klęby dymu.. Im dużej jade tak na biegu tym chmura jest wieksza.. A ze to cabrio to nie dosc ze wszystko widac to jeszcze smierdzi olejem... Zdarzylo mi sie jednego razu jechac tak z gory 2.5km bez hamowania i bez dodawania gazu.. jak po takiej odleglosci ruszylem to nie bylo nic widac dokolola:) bylem u mechera powiedzial ze to ze przepala to jest raz dwa ze gdzies leje miedzy skrzynia a silnikiem.. a trzy ze jade na 4rce wrzucam 5tke i dodaje gazu.. obroty skacza na 4 tys auto nie ''ciagnie'' po 3 sek spadaja na 2.5tys obrotow i auto juz zaczyna jechac.. czy ma to cos wspolnego ze sprzeglem ze moze sie konczy? nie wiem.. mecher powiedzial ze naprawa moze siegnac kwoty 3tys zl.. pomyslalem czy nie takiej bylo by kupic taki silnik diesla np takie 1.7.. ceny startuja juz od 500zł... do tego chyba do wymiany skrzynia zegary i cos jeszcze? prosze o szybka odpowiedz bo cos czuje ze motor kleknie na dniach...
RomualdPLN
Początkujący

Prawo jazdy: 09 06 2009
Auto: OPEL ASTRA ll CABRIO BERTONE:)

10 Mar 2013, 09:15

RomualdPLN napisał(a):ceny startuja juz od 500zł

Za goły słupek a dodaj do tego osprzęt.
RomualdPLN napisał(a):do tego chyba do wymiany skrzynia zegary i cos jeszcze?

- zbiornik paliwa
- cała instalacja elektryczna
- komputer silnika
Jak masz benzynę i chcesz przerobić na disla - to najlepiej kupić całe auto na ON i z niego przekładać graty - kiedyś się pytałem mechanika ile by to kosztowało 1600zł za robotę.
piotrpz87
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mazda 6
Silnik: 2,3
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Warsaw Oldtimer Show 2019 / zdjęcia z targów
    W drugi weekend majowy mieliśmy możliwość odwiedzić szóstą już edycję Warsaw Oldtimer Show VI 2019 która odbyła się w pawilonach wystawienniczych Ptak Warsaw Expo w Nadarzynie pod Warszawą. To największe targi ...