Remontować czy kupić do 4 tys?

27 Gru 2016, 10:25

Jakiś czas temu zakupiłem skodę felicie z zamiarem posiadania taniego wozidła na jakiś rok możliwie bez dokładania do niego.

Niestety w pół roku musiałem wymienić układ chłodzenia, regenerować alternator (2 razy), spawać tłumik, o drobnostkach typu pasek klinowy nie wspominam. Z racji tego, że było to moje pierwsze auto i kiepsko sprawdziłem przy zakupie w kolejce stoją już dalsze wydatki.

Zastanawiam się czy jest sens dalszego inwestowania w auto, które nie ma opinii bardzo trwałego. Z drugiej strony szkoda już zainwestowanych pieniędzy. Co myślicie - lepiej inwestować w felicię, czy poszukać auta w dobrym stanie w przekroju 3-4 tys. (głównie na trasy, w miarę wygodny dla 4 osób, nie za duży silnik, żeby nie spalił za dużo i oc nie za wysokie). Okolice Poznania.

Co myślicie o takim Baleno: [link do oferty na Olx wygasł]
filip555
Nowicjusz

Auto: nie mam

27 Gru 2016, 12:33

Suzuki baleno nie jest zła opcją, obejrzyj je tylko sprawdź go dokładnie zwłaszcza pod kątem blacharskim bo jak to japoniec lubi rdzewieć.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

27 Gru 2016, 16:36

Obejrzyj bo ładnie wygląda.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

28 Gru 2016, 12:39

Czyli idziecie w stronę przynajmniej obejrzenia czegoś i porównania stanu?

Co myślicie o poniższych:
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
filip555
Nowicjusz

Auto: nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota GT86 nowej generacji już w 2019 roku
    Toyota potwierdziła, że pracuje nad drugą generacją swojego sportowego coupe. Jego premiery możemy się spodziewać na przełomie 2018 i 2019 roku. Tylnonapędowe coupe Toyoty o mocy 200 KM powstało z myślą o fanach szybkiej ...