Renault 19 1.7 95rok + lpg czy tico

24 Lut 2010, 17:56

witam, pytanie jak w temacie, tico jest w dobrym stanie gdyż było miało wymienianych wiele częśći, będzie to moje pierwsze auto, za żadne z nich nie płace, mam do wyboru, prosze więc o opinie obeznanych w tym temacie : )
Glasse
Nowicjusz

Miejscowość: łódź

24 Lut 2010, 18:19

Tico jest w dobrym stanie a Renata?
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

24 Lut 2010, 18:30

Jeśli R19 jest w db stanie to zdecydował bym sie na nią bo to wprawdzie francuz ale nie tak awaryjny jak reszta,auto jest dobrze dopracowane,ale przede wszystkim bardzo funkcjonalne.A co do Tico to no autko wprawdzie jest ekonomiczne,świetne dla młodego drivera czy jako pierwsze auto ale no własnie ta cienka blacha,auto przy 40km/h potrafi poskładać sie w połowe (wiem bo byłem świadkiem czegoś takiego).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

24 Lut 2010, 20:13

bierz r19 bez zastanowienia.
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań

24 Lut 2010, 20:21

Ja polecam renault 19.
daniel_
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętokrzyskie

24 Lut 2010, 20:50

19stka w miare fajne auto, ale czytałem w auto-świecie kiedyś o niej w rubryce używane i ostrzegali przed silnikiem 1,7, który podobno jest dość awaryjny i cięższy w naprawie niż pozostałe dostępne w tym modelu.
koczas
Aktywny

Miejscowość: centrum Polski
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Lexus LC F z napędem na obie osie?
    O tym, że Lexus przygotowuje wyczynową wersję flagowego coupe LC, wiadomo już od półtora roku i w mediach pojawia się coraz więcej danych dotyczących nowego samochodu, a nawet szpiegowskie zdjęcia wykonane podczas ...