Hyundai Coupe/Rover 216/Mazda Mx-3/Vectra B/Civic 6

26 Lut 2009, 07:11

poszukiwan ciąg dalszy :)
a wiec po długim czytaniu na forach poszczególnych marek
zostały mi takie Typy:

Hyundai Coupe
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
ktory silnik w tej budzie cieszy sie najlepsza opinia?

Rover 216
[link do oferty na Allegro wygasł]
jak ten silnik wypada przy poprzedniku ? czesci tanie i łatwe w dostepie?

Mazda Mx-3
co powiecie o tym silniku ?

Vectra B
[link do oferty na Allegro wygasł]
moze niemiec?

Civic 6
no i Honda koniecznie z takim silnikiem.

głownie zależało mi aby auto było przyjemne dla oka wewnątrz(civic nieco odchodzi od tego) jak i zewnatrz ... niedrogi szpan;p
a co z awaryjnościa?? ktore autko okazaloby sie najlepszym wyborem ?? nieukrywam ze najbardziej mi sie pierwsza propozycja podoba :)
Fiat Bravo 1,9 JTD 2000r
Opel Astra F Gsi 2,0 16v 1994r
Opel Astra F 1,6 16V 1995r
hemp
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczytno

26 Lut 2009, 12:20

hemp sluchaj glosu serca,ja tez bym sie nawet nie zastanawial,ten Hyundai to nie jest bele co! :wink: Kazdy silnik jest dobry,ten jest najtanszy w utrzymaniu,hemp juz pisalem na forum na temat Hyundaia Coupe ,jesli ci powiem,ze ten samochod jest lepszy od Lexusa dwa razy drozszego i daje wiecej radosci z jazdy,to?Zobacz na te cenę :wink: Honda oczywiscie tak ale ma taki czaderski wyglad?Jakosc Hyundaia tez jest na wysokim poziomie!Ja mam faworyta,dlatego nie bede opisywal pozostalych samochodow o nich tez juz bylo na forum,poszukaj! Opis Hyundaia tez znajdziesz tylko tego w nowszej budzie.140 kucy ci wystarczy!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

26 Lut 2009, 14:26

no tez jestem tego zdania ...140 wystarczy spokojnie....
nie znalazlem jeszcze ani jednego zlego słowa o tym samochodzie....

a co sadzisz o oplu.... taki z silnikiem 1,8 16v lub 2,0 16 wyglada jak limuzyna (srebrna) i szpan jest
Fiat Bravo 1,9 JTD 2000r
hemp
Aktywny
Awatar użytkownika

26 Lut 2009, 14:44

Masz na mysli Vectrę?4 gwiachy na 6,niezly samochod,te silniki Opla lubia LPG :) Warto jednak poszukać egzemplarz w dobrym stanie i dac za niego wiecej,czesci do tego samochodu sa tanie,te silniki maja od 116-125KM.Samochod nie jest zły ale jesli jestes mlody to bralbym Hyundaia,jest lepszym samochodem,polowe gwiachy wiecej,ta agresywna stylistyka ale pamietaj nie daj sie poniesc bo 140 KM nie jest malo.Widzialem Hyundaia zagazowanego,wiec mozna :wink: Ja wybralbym Hyundaia,podobna cena,szkoda,ze nie widziales programu TOP GEAR na temat tego samochodu,ci kpiarze z Anglii byli tym samochodem zachwyceni,po prostu udany samochod! :wink:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

26 Lut 2009, 22:28

no wlasnie szkoda ze go nie widzialem :/ moze ma ktos link ?
a moze znaszs jeszcze jakies auto o podobnej stylistyce w tej kwocie??

myslalem nad toyota Celica 2 gen z 95-97 roku (takaa czarna 1,8) ale do 11 tys nie ma wyboru i ciezko bedzie cos znalezc
Fiat Bravo 1,9 JTD 2000r
hemp
Aktywny
Awatar użytkownika

26 Lut 2009, 23:44

Mx-3 bym odrzucil na wstepie. Silnik super, zbiera sie niezle, ale nic poza tym. Mialem go troszke ponad rok, wlozylem do niego 3-4 tys. Zawieszenie tragedia, tragiczny komfort jazdy. Samochod kompletnie nie na polskie drogi. Ogolnie samochodzik bardzo ladny, niezle sie prezentuje, ale to tyle. Jak chcesz skarbonke bez dna to polecam. Ja mialem 1.8 V6 w gazie. Poza tym strasznie ciągnął olej, litrami.
masakryczny87
Nowicjusz

Miejscowość: Sosnowiec
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

27 Lut 2009, 00:22

aha...moze ktos jeszcze cos mi powie o tych autach ?
Fiat Bravo 1,9 JTD 2000r
hemp
Aktywny
Awatar użytkownika

24 Lut 2010, 12:50

Ja z tych wszystkich samochodów wybrał bym ROVERA 216. Dlaczego?
1.Najciekawszy wygląd.
2.Samochód bazuje na podzespołach HONDY.
3.Mały oszczedny silniczek który ma niezłego kopa (mowa o 1.6 122 KM)
4.Jest rzadko spotykanym samochodem na naszych drogach i nie jest tak znudzony jak pozostałe propozycje.
5.Silniki dobrze toleruja instalacje gazową.

Może i na części trzeba czekać kilka dni ponieważ są sciągane na zamówienie do tego modelu i do najtańszych nie należa wybrał bym ten samochód. Mój brat mial taki ( 1.6 122 KM + GAZ) i nie miał z nim kłopotów. Jazda naprawde sprawia przyjemność nie trzeba mocniejszego silnika. Przy dość sportowej jeżdzie zawsze mieścił sie w 10l gazu( ok 20 zł) na 100km. POLECAM TEN SAMOCHÓD
radekk7
Nowicjusz

Miejscowość: łańcut

24 Lut 2010, 13:13

Nieco dziwne zestawienie, bo porównujesz samochody zupełnie do siebie niepodobne (np. w Hyundaiu Coupe można na dłuższe trasy wygodnie jechać w zasadzie 2 + 2 czyli 2 osoby i 2 małe pieski, a taka Vectra B to 5 osób wsiądzie i będzie narzekać że za luźno ;) )

Hyundai Coupe zacny, osiągi, prowadzenie, mała awaryjność (nigdy nie miałem, ale jestem też na forum Hyundaia i ogólnie nie ma na niego zbyt dużo "skarg"), ale ma wadę w postaci możliwości przewozu osób i bagażu... To nie jest samochód którym pojedziesz np. na narty czy nad morze z 4-ką twoich znajomych, albo przewieziesz sobie do domu stół czy szafę kupione w IKEI :razz: Jeśli masz w rodzinie inny samochód, to bierz, bo naprawdę jest fajny, ale jeśli ma to być jedyne auto dostępne, to bym się 2 razy zastanowił - nigdy nie wiesz co/kogo przyjdzie ci przewozić. Vectra B ma już dosyć przestarzałą konstrukcję, poza tym kumpel z uczelni i LO miał i co chwila coś remontował (chociaż wiem że pojedynczy egzemplarz nie świadczy o całej serii modelu). Gdy nie masz innego auta, to zamiast fajnego ale nienadającego się do przewozu bagaży i osób Coupe proponowałbym ci Civica - zbiera bardzo dobre opinie pod względem niezawodności, poza tym nie wiem o jaki silnik ci chodzi bo ogłoszenie wygasło, ale z większości VTECów będziesz zadowolony (ok, nie będą to może osiągi Hyundaia Coupe V6, ale zrekompensuje się to w spalaniu ;) ) - powiedz też jaką ilość $ przeznaczyłeś na autko, fajne jeśli udałoby ci się załapać na Civica 7 to byłoby to chyba najlepsze autko z zestawienia... O 6 nie wiem zbyt dużo :wink:
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

24 Lut 2010, 13:35

Ha nie tylko ja piszę posty w starych tematach ;)
Popatrzcie na datę autor już chyba ma autko ^^
Tekst roku:
"Ohhhhhhhhhh ! Ale urwał !"
Sonimul
Nowicjusz

Miejscowość: Trójmiasto

24 Lut 2010, 13:45

To radekk :P Ja spojrzałem tylko że post jest z Lutego, a na rok nie patrzyłem :]
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

24 Lut 2010, 17:13

ok
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika