Renault Clio 1.4 RT 1991r - problem z dmuchawą

14 Paź 2009, 09:44

Witam.
Jestem początkujacym kierowcą. Kupilem jakies 1.5 miesiaca temu clio, wszystko ok. Gdy uruchamialem samochod, dmuchawa sie wlaczala na jakies 5 sek, nastepnie wylaczala sie na czas okolo 5 minut, a potem juz normalnie śmigała. Z biegem czasu, coraz rzadziej sie wlaczala. w czym problem : otoz, ostatatnim razem kiedy dzialala, bylo to dokladnie tydzien temu i to tez na krotki okres czasu, potem nawiew sie wylaczyl i tak oto juz sie nie wlacza. wczesniej nie byl to wielki problem dla mni, bowiem uchylalo sie zawsze okno, teraz kiedy juz jest zimniej, miłoby było ogrzac samochod i odparowac szyby. szukalem podobnego problemu na forach i na google, ludzie doradzali w podobnych wypadkach zmienic bezpiecznik. wiec tak tez uczynilem, lecz dmuchawa dalej nie działa.
jestem uczniem, wiec mechanik to moze byc jedynie ostatnia deska ratunku (nie pracuje ;) )
michalkk
Nowicjusz

Miejscowość: K-Koźle
  • 14 Paź 2009, 16:33

Masz typowy problem występujący w CLIO,myślę ze wymiana tego pokrętła rozwiąże twój kłopot,najpierw sprawdż czy kostka z tyłu jest dobrze wpięta,mogła się poluzować i czy w ogóle prąd dochodzi.
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

14 Paź 2009, 18:19

zapewne styki się wypaliły,można poddać naprawie.bądż szybciej kupić nowe pokrętło.
    Jurand1987
    Nowicjusz

Miejscowość: Wojsławice
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
      Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...