mam problem z golfem kupiłem go tydzien temu i chodził dobrze dopuki nie zgubił iskry wszystko sprawdzałem sprawdziłem cewke moduł aparat zapłonowy i wszystko jest sprawne i nie wiem co mam mu zrobic wescie pomozcie
Sprawdż wzrokowo czujnik prędkości wału korbowego,może jest uszkodzony lub żle
zamontowany.I kabelek (plus) przy nim.Jeśli to nie pomoże to sam czujnik może być uszkodzony.Można sprawdzić tez jego rezystancję.
W Twoim przypadku może być kilka szczegółów tak jak koledzy napisali, ale ja osobiście polecałbym sprawdzić dwie najistotniejsze:
- czy masz dobrą masę między silnikiem a karoserią
- czy masz jakieś dodatkowe odcięcie np. alarm, odcięcie zapłonu, itp (zabezpieczenia)
Musisz sprawdzić czy cewka daje iskrę,potem czy przewody dają iskrę a na końcu sprawdzasz świece,jeśli cewka daje iskrę a przewody nie to albo moduł albo aparat zapłonowy szwankuje.Nie napisałeś jak sprawdziłeś to ,że cewka czy moduł są dobre
Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla? Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
Volkswagen Crafter 4MOTION z napędem firmy Achleitner Volkswagen Samochody Użytkowe wyposażył w tym roku swój największy model "Crafter 4MOTION" w napęd na wszystkie koła. Duża masa Craftera z ładunkiem wymagała zastosowania specjalnej konstrukcji napędu. Skorzystano ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.