Renault Clio 2 - dobór symbolu skrzyni

24 Wrz 2018, 14:43

Witam. Odwiedzałem forum już nie raz lecz udawało sie znaleźć rozwiązanie. Niestety na ten problem nie jestem w stanie znaleźć rozwiazania. Mianowicie, w moim Clio II skończyła się skrzynia biegów. Nie byloby problemu gdyby nie fakt że mam problem ze znalezieniem używki o tym samym symbolu. Prosiłybym osoby które znają temat i posiadają wiedzę o pomoc w doborze skrzyni o innym symbolu lecz pasującej bez żadnych komplikacji. Auto to renault ClioII, rok 2004, 1.6 16V benzyna. Skrzynia 5biegowa o symbolu JB3 979. Czy jest wg symbol ktory mógłby zastąpić oryginalną?
Dawid1284
Obserwowany

04 Paź 2018, 11:48

Dawid1284 napisał(a):Auto to renault ClioII, rok 2004, 1.6 16V benzyna. Skrzynia 5biegowa o symbolu JB3 979. Czy jest wg symbol ktory mógłby zastąpić oryginalną?
Pewnie coś by się znalazło ale zawsze najlepiej znaleźć taką która pasuje symbolem wtedy wiadomo że będzie pasowała to raz a dwa to to że przełożenia biegów będą takie same. Myślę że można znaleźć skrzynię o takim oznaczeniu na szybko znalazłem tu [link do oferty na Olx wygasł]

Co do innych oznaczeń to mogło by być tak że skrzynia będzie pasowała i założysz ją bez większego problemu ale może się okazać że przełożenia będą inne i samochodem będzie się ciężko jeździło. Trzeba pamiętać żeby podczas zmiany skrzyni biegów na inną sprawdzić i porównać też przełożenia da nam to odpowiedź czego możemy się spodziewać po takiej zamianie podczas jazdy.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zużycie paliwa na biegu jałowym
    Ile spala przeciętnie osobowe auto podczas pracy silnika na wolnych obrotach? Wiadomo, że różnice między ciepłym, a zimnym silnikiem są spore, więc przyjmijmy że silnik nagrzany jest do 90 stopni. Czasami lubię zostawić ...
    BMW Vision EfficientDynamics 2009
    BMW Vision EfficientDynamics łączy w sobie futurystyczny, aerodynamiczny design nadwozia z wysoką wydajnością paliwową i ekologiczną. We wnętrzu konceptu po raz pierwszy zastosowano technikę warstwową. Dzięki wykorzystaniu ...