Witam, Planuje zakup samochodu i zastanawiam się nad renault Clio z 2020 roku a peugeot 308 z 2017 roku. Oba samochody mi się podobają ale peugeot to kombi a Clio jest mniejsze. Nie mam dzieci tylko dziewczynę więc nie będę woził nie wiadomo ile ludzi pewno znajdzie się raz na jakiś czas kilka osób z rodziny które będę wiózł. Najczęściej będę jeździł sam albo z dziewczyną. Clio sprowadzane z zagranicy tak samo jak peugeot. Nie chcę auta żeby się zaraz zepsuło i do mechanika trzeba było jeździć. Niby renault ma problemy z elektryka. Które auto polecacie kupić ?
Nie patrzę na auta benzynowe, jedynie diesel. Czy auto nawet jeśli teraz jest dobre to czy nie wyjdzie nic w ciągu następnym 5 lat ? Taki peugeot 308 z 2017 roku. Z tego co się dowiedziałem to kupił go chyba od komisu to z zagranicy sprowadzony i może robiony to czy dobry byłby to zakup ? Auto jednak chciałbym kupić na dobre parę lat, a chciałbym żeby pojeździło bez większych problemów z lakierem pękającym i rdzą na samochodzie przez około 8 lat.
Z tymi dieslami to teraz jest tak, że niby fajnie jadą i nic nie palą, ale wtedy na pełnej... prędkości wpadają tematy typu wtryski, adblue itp. Pękający lakier to będzie wtedy Twój najmniejszy problem
Jeśli chodzi o to by auto trochę pojeździło to co byś polecał ? Clio mi się podoba ale trochę mały bagażnik jakbym jechał z dziewczyną na dłuższe wakacje. Czytałem że peugeot ma niby problemy w swoich autach z adblue. Może jakieś inne auto bardziej polecasz ?
Kalkulator momentu obrotowego Jednostką stosowaną w samochodach do określenia momentu obrotowego jest Nm (niutonometr). Moment obrotowy zaś jest podstawowym parametrem, który charakteryzuje osiągi silnika spalinowego.
R5 Turbo 3E - auto stworzone do driftu R5 Turbo 3E łączy w sobie ultratechniczny design i wybujałe formy z licznymi odniesieniami do sportu samochodowego oraz do świata gier wideo. Takie połączenie przenosi showcar w sferę nowoczesności i technologii na pograniczu ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.