Renault Clio gasnie po dodani gazu

26 Lut 2011, 16:13

Renault Clio 1991r 1.2 benzyna

Gaśnie mi przy dodawaniu gazu. moge jechac na niskich obrotach bez prawie dodawania gazu, udalo mi sie nawet rozbujac go raz do 50 ale pozniej przycisnolem troche pedal gazu zgasl ofc.
Słabo sie znam na sam. to moj pierwszy (od 2 miesiecy) Pytalem wielu wieloltenich kierowców. Kazdy radzi mi sprawdzic inna czesc. od filtru paliwado linki gazu.

Prosze o podanie prawdopodobnych części które mogą być odpowiedzialne za to z rada naprawy.

ps. nie wiem czy ma to jakiej znaczenie wedlug jednej osoby tak. wlewałem z baniaka benzynę podczas opadów sniegu. A awarja wystopiła na rezerwie. Radzi mi ona kupić cwiartke denaturatu wlac do baku i przepalic troche benzyny. Bo "na 100% dostała sie tam woda". Baniak benzyny tez mogł byc nie dobrze przepłukany po czyms co sie w nim wcześniej znajdowalo. (czyt. prawdopodonie plyn do spryskiwaczy)
Cichy3913
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

26 Lut 2011, 16:29

Zawsze w takich sytuacjach po rozgrzaniu silnika zrób na postoju przygazówkę mocną i patrz co się dzieje,rozgrzej silnik i wlej denaturatu,na postoju wypal potem denaturat,poznasz po pracy silnika kiedy znowu będzie chodził na benzynie.Przyczyn może być dużo np.słaby dopływ paliwa do silnika z różnych wzgledów.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jaki wpływ na kierowanie pojazdem ma choroba kierowcy?
    Czasami choroba może dawać podobne objawy jak upojenie alkoholem. Na przykład osoby chore na cukrzycę, w trakcie nagłego obniżenia poziomu cukru we krwi, tracą kontakt z otoczeniem, są osłabione, mają opóźnione reakcje. ...