Renault Clio II 1.2 benz. 1998 - problem z przyspieszeniem

04 Lis 2009, 23:13

Witam. Od pewnego czasu kiedy ruszam samochodem na początku wszystko jest OK. Jednak jak już wrzucę na drugi bieg, a czasem na trzeci, to pomimo iż dodaję gazu autko nie przyspiesza. Muszę wtedy albo zrzucić na niższy bieg albo zdjąć nogę z z gazu i wcisnąć pedał raz jeszcze. Później samochód jedzie już bez zarzutu. Dodam, że nie zawsze tak się dzieje, lecz najczęściej wtedy gdy jest zimno. Czy ktoś może mi podpowiedzieć co to może być?
MarJolka
MarJolka
Nowicjusz

Miejscowość: Cieszyn
  • 04 Lis 2009, 23:17

a filtry kiedy były zmieniane?
    gibaj

04 Lis 2009, 23:20

Filtr oleju, paliwa i powietrza były wymienione 2 m-ce temu.
    MarJolka
    MarJolka
    Nowicjusz

04 Lis 2009, 23:42

a masz gaz zamontowany?najlepiej jedź na kompa coś tam może wyjdzie dużo może być przyczyn może paliwo do bani
    gibaj

05 Lis 2009, 11:38

Napisałaś-najczęściej wtedy gdy jest zimno.
    Ja bym postawił na czujnik temperatury cieczy chłodzącej,oszukuje,i funcja ssania
    nie pracuje prawidłowo.
    No i przewody wysokiego napięcia i świece muszą być sprawne.

Najprościej to podłączyć auto pod kompa i odczytać błąd (błędy).

[ Dodano: Czw Lis 05, 2009 10:48 ]
    Niech jeszcze ktoś Ci sprawdzi przewody wysokiego napięcia,
    może być wypadanie zapłonów.Wina starych kabli wysokiego napięcia.
    piotr2273
    Aktywny

05 Lis 2009, 17:20

Dzięki za odpowiedzi. Dodam tylko, że nie mam instalacji gazowej, a paliwo wydaje mi się, że jest OK. No to wybiorę się do elektryka:)

[ Dodano: Pią Gru 18, 2009 18:19 ]
    Witam,
    po podłączeniu autka pod kompa jedyny błąd jaki się wyświetlił to błąd mieszanki paliwowej. Elektryk stwierdził, że to mogło być przyczyną takiego zachowania się auta.
    Pozdrawiam
    MarJolka
    MarJolka
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
      Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
      Odświeżony crossover Mitsubishi ASX
      W polskiej ofercie Mitsubishi Motors debiutuje właśnie odświeżony model najpopularniejszego modelu tej marki w Polsce i Europie – crossovera Mitsubishi ASX z nowym silnikiem Diesla. Wzbogacono wyposażenie pojazdu, silnik ...