Renault Clio II - Problem po podłączeniu ELM327

30 Kwi 2016, 14:11

Mam mały problem po podłączeniu ELM327 . Program łączy się prawidłowo, diagnozuje błędy itp, tylko po podłączeniu interfejsu nie da się odpalić pojazdu. Zapala się lampka immobilaizera na stałe i na tym się kończy do czasu odłączenia ELMa od gniazda. Dlaczego tak się dzieje?
WierzbaSKI
Obserwowany

Auto: Nie mam

06 Maj 2016, 12:49

WierzbaSKI napisał(a):Mam mały problem po podłączeniu ELM327
Masz go po kablu USB czy po bluetooth?
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

08 Maj 2016, 15:44

Bluetooth. Jednak teraz to nie jest ważne. Po kilku podłączeniach samo się naprawiło, lampka przestała się świecić, a auto odpala :).
WierzbaSKI
Obserwowany

Auto: Nie mam

09 Maj 2016, 09:28

Czyli problem mógł leżeć po stronie kostki OBD do której podłączasz interfejs ELM327. Być może coś nie stykało i po kilku razach poruszyło się i działa.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Samochody: pojazdy, które zrewolucjonizowały nasze życie
    Od czasów Henry’ego Forda i jego Modelu T, samochody stały się nieodłączną częścią naszej codzienności. Nie tylko umożliwiają nam dostanie się w każde miejsce, ale także dostarczają nam niezapomnianych przeżyć ...