Renault CLIO III 1.5 DCI pasująca skrzynia

12 Maj 2019, 14:26

Witam,

W moim aucie posiadam aktualnie skrzynie o symbolu JR5 164. Moja skrzynia aktualnie pada, i szukam czegoś na wymianę. Ciężko mi znaleźć używkę o tym symbolu JR5 164, ale za to jest dużo skrzyń o symbolu JR5 124. Czy taka skrzynia również pasowałaby do mojego modelu, czy musi być identyczna, jak aktualnie zamontowana?

Pozdrawiam
rambosek
Obserwowany

16 Maj 2019, 15:08

rambosek napisał(a):Czy taka skrzynia również pasowałaby do mojego modelu, czy musi być identyczna, jak aktualnie zamontowana
Lepiej jak by była identyczna wtedy wiesz że wszystko jest takie same i będzie pasowało bez problemu. Ja znalazłem od razu taką skrzynię [link do oferty na Allegro wygasł]

Jeżeli chodzi o skrzynię JR5 to ta druga może pasować ale może mieć np. inne przełożenia i samochód będzie już inaczej jechał. Widzę że JR5 124 była też montowana w silnikach benzynowych 1.6 1.6V.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    W obszarze niezabudowanym bardziej niebezpiecznie
    Pomimo tego, że do większości wypadków dochodzi w obszarze zabudowanym (70%), to kiedy mają miejsce poza tym terenem, traci w nich życie więcej osób. W co piątym ginie człowiek, podczas gdy w wypadku w strefie ...