Renault espace 2.2 td cisnienie oleju

06 Lut 2010, 22:15

Mam problem z cisnieniem oleju!!!
dzieje mi sie tak ze niekiedy zaswieca kontrolka oleju, a poziom jest w norimie.
Sprawdzałem cisnienienie oleju jest 4.8bar na wolnych obrotach, na rozgrzanym silniku cisnienie pokazuje 2.6bar.
prosze o porede z tym problemem!!!
z góry dziekuje
berni6
Nowicjusz

Miejscowość: szczecin
  • 06 Lut 2010, 22:26

Nie rozumiem zbyt dobrze twego pytania, gdyż w tematyce napisałeś ---problem ze zbyt dużym ciśnieniem oleju---Tutaj z kolei piszesz,że czasami zapala się kontrolka.Jeśli masz za duże ciśnienie oleju a stan oleju jest dobry, to coś nie tak jest z zaworem regulującym ciśnienie oleju w pompie olejowej.Świecenie się lampki kontrolnej oleju może mieć podłoże niesprawności w obrębie samego czujnika ,czasami wystarczy go wypłukać w benzynie i wyczyścić.Może też sygnalizować usterkę silnika :!: (pompy,panewek)
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

06 Lut 2010, 22:56

Czujnik oleju był wymieniony i był spokuj przez około 1000km gdyz znów sie zapaliła kontrolka oleju i dalej nie wiem co jest?
    berni6
    Nowicjusz

Miejscowość: szczecin
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Honda CR-V 2.0 i-MMD Hybrid - test spalania
      Rzeczywiste średnie zużycie paliwa w teście What Car: 5,43 l/100 km Główne zalety nieco mniejszej od RAV4 Hondy CR-V Hybrid to wysoki komfort podróżowania, dużo przestrzeni dla pasażerów i oczywiście ...