Renault Espace 4 2.0 T Głośny i mruczący układ wydechowy

21 Lut 2019, 20:03

Witam wszystkich, jestem posiadaczem Renault Espace 2.0 T. Mam problem z układem wydechowym tego auta. Auto podczas przyśpieszania zachowuje się głośno. Tylny wydech niepokojąco ''mruczy''. Siedząc w aucie wyczuwa się falujące wibracje. Silnik po uprzednim przeglądzie ( sprawdzona cewka zapłonowa, świece, przepustnica, zawór egr, filtr powietrza, turbo, wtryski, diagnostyka komputerowa ) wszystko ok, zachowuje się również falująco na biegu jałowym. Został również wymieniony katalizator na używany, sprawny. Najwięcej wibracji wyczuwalnych jest z tyłu auta. Odwiedziłem 5 warsztatów, w tym specjalistę od Renault, nikt nie potrafi rozwiązać tego problemu. Czy ktoś spotkał się z taką przypadłością?
sebano75
Obserwowany

29 Maj 2019, 11:52

Głośniejszy wydech może oznaczać wypalenie w środku któregoś z tłumików. Co do falowania obrotów sprawdź jeszcze przepływomierz powietrza.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ultima GTR i wyścigowa Corvetta - Jerzy Dziewulski
    Jerzy Dziewulski, honorowy członek klubu Elite Circle co roku podczas imprez motoryzacyjnych zaszczyca nas swoją obecnością prezentując swoje auta między innymi Ariela Atoma, Ultimę GTR i wyścigową Corvette. W tym roku po ...