REKLAMA
Witam. Trafiłem do Was, ponieważ mam dylemat, które auto wybrać. Bardziej pod kątem eksploatacji, awaryjności, napraw niż pod względem wyglądu - moim zdaniem Mercedes pod tym względem kasuje wszystkie wymienione auta. Ale do rzeczy:)
W chwili obecnej posiadam Forda Galaxy 2.0, rocznik 1998 r. , z LPG - jednak jego stan jest już tak zaawansowany, że nie ma sensu ładować w niego więcej pieniędzy - choć pod względem przestrzeni, ładowności jest niezastąpiony. Aczkolwiek, chciałbym też coś "mniejszego".
Szukam auta:
- budżet do 10 000
- roczniki od 2003 - 2006 - młodsze nie mieszczą się w budżecie
- instalacja LPG
- pojemność silnika do 2,5
- auto dla modelu rodziny 2+2 - aby można było zapakować rowery do bagażnika i torby dla całej rodziny - wiem, że można zamontować bagażnik na rowery ale nie biorę tego pod uwagę.
- jeżdżąc 5 lat galaxy przyzwyczaiłem się do wysokich aut i raczej takich szukam
- obszar poszukiwań województwa Pomorskie, Zachodnio Pomorskie i Kujawsko Pomorskie.
Pod rozwagę brane modele - Renault Grand Scenic Opel Zafira i Mercedes ML. O ile Dwa pierwsze znajdę w budżecie i w rocznikach ale proszę Was o zdanie - co sądzicie o tych modelach, na co uważać. Jeśli chodzi o Mercedesa to niestety w tej cenie znalazłem tylko rocznik 2000 - ale wygląda przepięknie i ponadczasowo, modnie i prestiżowo ale jednak nic o tym aucie nie wiem - nie wiem jak eksploatacja, awarie, naprawy. Ja wiem, że to Mercedes i swoją renomę ma ale jednak jakaś obawa.
Z góry dziękuję za każdą opinię i radę.