Renault Kangoo 1.2 '98 - Nie ładuje akumulatora podczas jazd

11 Lip 2010, 23:47

Witam

Mam dość poważny problem gdyż przestał mi się ładować akumulator w trakcie jazdy. Wszystko zaczęło się gdy podłączyłem dość 'prądożerny system audio'. Po pierwszym teście nagłośnienia (przy włączonym silniku) przestała się zapalać kontrolka akumulatora po przekręceniu kluczyka co mnie zdziwiło ale potem okazało się najnormalniej w świecie, że akumulator nie jest ładowany podczas włączonego silnika. Za wszelkie sugestie co do przyczyny tego zjawiska będę bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam
Dominik
JamalBIG
Nowicjusz

12 Lis 2010, 12:24

zajrzyj na sklepmotoryzacyjny.warszawa.pl lub zadzwoń 228347283 ,jeśli odrobinę się znasz na odkrecaniu śrubek i chcesz zaoszczędzić na mechaniku proponuję na początek regulator napiecia i pasek klinowy ,sam to zamontujesz i zobaczysz na 90% to ktoreś z tych elementów. poza tym posiadamy duzo tanich części samochodowych
części motoryzacyjne, klocki hamulcowe od producenta, Akumulatory tanie sprawdzone, 228347283
arestor
Nowicjusz

Miejscowość: internet

12 Lis 2010, 12:48

Tego alternatora nie opłaca się naprawiać, wytarty komutator, pęknięta lub pęknie przy demontażu obudowa.
Oddajesz stary i dostajesz nowy po regeneracji koszt 180 zł.
Sprawdź w jakim stanie są pierścienie ślizgowe w tym po regeneracji.
andrzej_124
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

W jakich butach najlepiej prowadzić samochód?
    Niejeden kierowca myśląc o bezpieczeństwie jazdy i zachowaniu ostrożności na drodze, pomija dobór odpowiedniego obuwia. Tymczasem wsiadając za kierownicę w butach na koturnie, wysokim obcasie czy w klapkach, może doprowadzić ...