Renault Laguna 1.9 dci 120PS 2002 opinie

04 Mar 2009, 11:13

witam potrzebuję opinii na temat tego samochodu...od razu na wstępie powiem że wiem że większość opinii będzie mówiła o awaryjności itd. węźcie pod uwagę jednak to że auto ma 7 lat i na przestrzeni tych lat to co miało się popsuć już sie pewnie popsuło i zostało naprawione/wymienione. biore to mocno pod uwagę bo potrzebuję auta wygodnego i dobrze wyposażonego. nie piszcie mi prosze o audi VW itd bo wiem dużo o tych autach. a teraz chcę się dowiedzieć opinii o lagunie. mam lagunę ale poprzedniej generacji 99' i spisuje się świetnie...czas na zmiane.pozdrawiam
kootaz
Nowicjusz

04 Mar 2009, 16:14

jeśli już masz lagune to mniej więcej wiesz czego się spodziewać po Renault, znasz ceny części i słabe strony francuskich marek. Jesli chodzi o moją prywatną opinię to w Renault nieodpowiada mi zawieszenie, poza tym jest trochę za głośne. Z zalet, to wygodne fotele nieosiąglane u innych producentów.
resztę przeczytasz [link do autocentrum.pl wygasł]
karlone
Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk

04 Mar 2009, 23:21

aha i chciałbym jeszcze wiedzieć jak się ma sprawa z pompowtryskiwaczami (czy może common rail?). podobno naprawa jest kosztowna. czy to sie psuje w jakich okolicznościach czy naprawa to tylko wymiana czy jest może możliwość zregenerowania tego elementu. widzę że ludzie nie bardzo się kwapią do odpowiedzi poza jednym rzetelnym forumowiczem/ką.
kootaz
Nowicjusz

05 Mar 2009, 17:28

DCi to jest Common Rail, a z awaryjnością to co prawda jest bardziej czuły na jakość paliwa ale nie przesadzajmy, jak wlejesz syf to i pompke i commona rozp***li. Pozdrawiam, aa i naprawa 3500 i w górę
wojdud5
Nowicjusz

Miejscowość: Szczecin

05 Mar 2009, 21:56

Awarie tych silnikow dCi bywają kosztowne,starszy model Laguny był udany ,ten młodszy nie,ja tego samochodu bym nie polecał,wolałbym jesli już to Peugeota 406HDI
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)