Renault Laguna 2 ph1. Zamek centralny i wymiana

12 Sty 2021, 10:10

Posiadam lagune 2 ph1 z 2001 roku. I borykam się z takim problemem, że po wymianie zamka(4pinowy) pasażera z przodu komputer pokładowy pokazuje mi cały czas otwarte drzwi mimo tego, że są zamknięte. światła w samochodzie świecą się cały nawet po wyjęciu karty,nawet przy zamkniętych drzwiach. Gdzie może leżeć przyczyna tego problemu? Dodam jeszcze, że wcześniej w tych drzwiach był wsadzony zamek 6 pinowy, ale wtedy komputer pokazywał, że drzwi są zamknięte i wtedy nie zamykały się drzwi tylko od pasażera oraz światła nie paliły się non stop nawet po wyjęciu karty. A gdy otworze drzwi od kierowcy bagażnik albo z tyłu pasażera na komputerze nic się nie zmienia i dalej pokazuje tylko otwarte drzwi pasażera .
Ostatnio edytowany przez rafrafciooo, 12 Sty 2021, 17:22, edytowano w sumie 1 raz
rafrafciooo
Nowicjusz

12 Sty 2021, 11:52

Ale one są faktycznie otwarte czy zamknięte, a komputer pokazuje błędy stan?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

12 Sty 2021, 11:55

Edytowalem pierwszy post bardziej opisałem swój problem.
rafrafciooo
Nowicjusz

12 Sty 2021, 19:53

Witajmy w świecie laguny. Zacząć trzeba od tego że musi być zamek o numerze jak wychodził w fabryce a nie jakieś wymienianki na taki czy taki inaczej nie będzie prawidłowo funkcjonować. Założysz ten co trzeba to wtedy trzeba myśleć dalej.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

12 Sty 2021, 20:03

No okej, ale jak w drzwiach był wsadzony zamek 6pinowy to jedynie te drzwi się nie zamykały pasażera, a teraz borykam się z tym, że nic się nie zamyka i świecą ciągle światła w aucie i muszę akumulator odpinać :cry:. W taka myśl mnie naszła czy jest możliwość przerobienia tego zamka 6pinowego na 4pinowy poprzez wymianę kostki ?
rafrafciooo
Nowicjusz

12 Sty 2021, 20:49

rafrafciooo napisał(a):czy jest możliwość przerobienia tego zamka 6pinowego na 4pinowy poprzez wymianę kostki ?
a w czym miało by to pomóc?

A ogóle jaki był cel Wkładania zamka z innymi pinami? Czy była to zasada jaki miałem taki dałem?
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

12 Sty 2021, 20:52

Niestety nie znam odpowiedzi na to pytanie bo takie auto dostałem. Ale skoro był wsadzony 6 pinowy i działało lepiej niż działa Teraz 4piniwy to może jest szansa przerobić ten 6piniwy i tylko zębatkę wymienić żeby centralny zaskakiwał
rafrafciooo
Nowicjusz

12 Sty 2021, 21:15

Ja już powiedziałem co trzeba zrobic
Kao
Moderator
Awatar użytkownika