Renault Laguna I 2.0 16V silnik Volvo

29 Lip 2009, 20:32

Witam. Kumpel kupił ten samochodzik i obiło mi się o uszy (w pracy), że silnik Volvo w Renówkach to totalny nie wypał . Możecie mi coś więcej powiedzieć na temat tego silnika w tej Renówce ?
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków

03 Sie 2009, 19:08

Jeśli to jest ten silnik wprowadzony w 2006r o mocy 139 koni,to ja nigdy takich opinii o nim nie słyszałem ba,jest to silnik polecany,przecież VOLVO zawsze robiło dobre silniki benzynowe!Natomiast faktem jest ,ze silniki Diesla pochodzace od Renault a montowane w VOLVO nie są godne polecenia(modele S40,V40)
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

05 Sie 2009, 06:37

Silnik Volvo w Renault . ? !

Kurdę. ;D
I love my little gray coupé
for a long time I collecting the cash for it
and MANAGED TO . !
Austin_Boy
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: PTB / NYC

05 Sie 2009, 19:03

W VOLVO V40 oraz S40 był montowany silnik o takich samych parametrach ,sprawdziłem to dokładnie przed udzieleniem odpowiedzi,gdyż nigdy nie słyszałem o silnikach VOLVO w Renault ale zaznaczam ,chyba wszystko się zgadza,to Renault Laguna ma taki sam silnik jak te VOLVA,czyli 2.0 benz.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    King of Europe Drift 2012 Poznań / relacja
    W dniach 20 – 22 kwietnia na najbardziej prestiżowym obiekcie wyścigowym w Polsce, czyli na torze "Poznań" odbyła się jedna z najważniejszych imprez driftingowych w całej Europie, a więc inauguracyjna runda King of ...