Renault Laguna II 1.9dCi

20 Wrz 2010, 18:25

witam potrzebuję opinii na temat tego samochodu...od razu na wstępie powiem że wiem że większość opinii będzie mówiła o awaryjności itd. biore to mocno pod uwagę bo potrzebuję auta wygodnego i dobrze wyposażonego. nie piszcie mi prosze o audi VW itd bo wiem dużo o tych autach. a teraz chcę się dowiedzieć opinii o lagunie. pozdrawiam
cyc
Początkujący

Miejscowość: rybnik

20 Wrz 2010, 18:31

Co do silnika jak i samochodu większych zastrzeżeń ogólnie nie ma jednakże piętą achillesową jest elektryka począwszy od świecących czujników do unieruchomienia silnika kończąc.
Zależy jak trafisz znajomy ma lagunę 2.2 Dci od 1,5 roku i żadnych kłopotów z kartą itp.
Smoke
Nowicjusz

Miejscowość: Okolice Rzeszowa

20 Wrz 2010, 18:33

a jak tam z turbina jest?? bo słyszałem ze szybko sie psuje
cyc
Początkujący

20 Wrz 2010, 18:37

Trwałości wysokiej nie ma ale jeśli dbasz o turbinę to wydaję mi się że z tym problemów większych nie będzie.
Jak to mówią największą wadą samochodu jest jego poprzedni właściciel..
Smoke
Nowicjusz

20 Wrz 2010, 18:55

czy poprostu kupic benzynke i zagazowac??
cyc
Początkujący

20 Wrz 2010, 19:01

Poczekaj kolego na opinie innych co do laguny to styczności nie miałem tylko z rozmów i tak jak Ty z internetu.
Co do gazu to musiałaby być to dobra instalacja gdyż nowsze renówki za nim raczej nie przepadają.
Smoke
Nowicjusz

21 Wrz 2010, 17:01

bo sam juz niewiem mam taki mentlik w głowie ze masakra
cyc
Początkujący

21 Wrz 2010, 17:21

Mój tata ma taki silnik tyle że w Nissanie (120km) i szczerze mówiąc to nic tam bardziej kosztownego się nie popsuło, jedyny problem który wystąpił to immoblizier :smile: .
Dragus
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: ..:>>.?

23 Wrz 2010, 13:41

wiec powiadasz silnik super?? czyli moge spokojnie ja kupowac??
cyc
Początkujący

23 Wrz 2010, 13:50

Laguna II to flagowy model pod względem awaryjności awaryjnej marki Renault, życzę zatem dużo szczęścia.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

23 Wrz 2010, 13:57

Jeśli szukasz dobrze wyposażonego i komfortowego samochodu to Laguna jest dobrym wyborem :smile:
A jak ktoś potrafi analizować statystyki awaryjności to wie, że większość właścicieli Lagun jeździ nimi bezawaryjnie.
Jak trafisz na dobry egzemplarz to też powinieneś należeć do tej zadowolonej połowy.
BTW: większe szanse na to członkostwo masz kupując lagę po 2003r, wtedy miał miejsce malutki lifting który jednak poprawił m.in elektronikę.[/quote]
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

23 Wrz 2010, 15:15

cyc napisał(a):wiec powiadasz silnik super?? czyli moge spokojnie ja kupowac??

Super to może on nie jest, jak dla mnie jest on normalny. Powiem ci tak w necie można dużo rzeczy wyczytać o tym silniku, większość piszę że to awaryjne g...o, mój tata przejechał nim ponad 200 tys km i wyżej pisałem co się jedynie popsuło. Jednak coraz bardziej zaczynam wierzyć w to że mój tata trafił na dobry egzemplarz :???:
Dragus
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: ..:>>.?

23 Wrz 2010, 17:20

czy moze benzynka??
cyc
Początkujący