Renault scenic - co o nim myslicie?

21 Wrz 2010, 21:28

witam mysle o kupnie tego scenica mozecie cos mi o nim powiedziec?:)

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
shuji
Początkujący

Miejscowość: Kraków

22 Wrz 2010, 14:13

Autko wygląda ładnie,ale bez obejrzenia bezpośrednio,to :sad: Facet jest przekonujący ,jeśli nie ma problemu z wizytą w ASO,np.Nic nie pisze jaki to jest silnik,1.6 nic mi nie mówi,były 3 rodzaje silników w tym okresie,8 i 16 zaworowe o różnych mocach,nie wiem jakie montowano w Scenicach,wiem tylko jedno,wszystkie są udane :!: DEKRA,pochlebnie wypowiada się na temat tych aut,następca wcale nie jest lepszy.Należy tylko zwrócić szczególną uwagę na stan hamulców,tylnej belki oraz luzów w zawieszeniu i elektrykę.Zobacz czy wszystko działa,klakson,przełączniki świateł,nawiew itd.Cena nie jest okazyjna,ale?!Ja myślę,że warto :!: Nie żałuj po kupnie konserwacji! Przebieg?!160 tyś km, to nie jest dużo,jeśli tylko tyle ma ,to drugie tyle śmignie bez problemu.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

22 Wrz 2010, 20:54

Ja też przystawiam się do kupna Scenica bądź Xsary Picasso ale jeżeli chodzi o Scenica nie wiem jaki silnik DCi cz DTi
Jenczu
Początkujący

Miejscowość: Głogów

23 Wrz 2010, 09:15

Naturalnie musicie być ostrożni z tymi Scenicami,ogólnie Scenic II dosyć słabo wypada w raportach niezawodności TUV ale niektóre auta bardziej uznanych marek też.Shuji pyta o konkretne auto,akurat ten rocznik do następnej generacji, jest niezły.Potem znowu spadek jakości i im młodsze auto tym lepiej wykonane.Najważniejsza sprawa to korozja,dobre zabezpieczenie antykorozyjne po zakupie trzeba wykonać.Który silnik jest lepszy Dci czy dTi?!Naturalnie z technicznego punktu widzenia dCi.Ja osobiście znając wymiar kosztów ewentualnych napraw aparatury wtryskowej silnika dCi wolałbym dTi,nie grzeszy kulturą pracy ,ale słynie z trwałości i oszczędności :!: Te silniki diesla są naprawdę oszczędne.Jenczu,interesuj się Scenicami wyprodukowanymi po 99 roku.Je celowałbym w Scenica.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

23 Wrz 2010, 09:26

ja bym podchodził ostrożnie do tej oferty ,brak zdjęć auta ,opis jak każdy inny , jedno co uważam za duży minus to,to że auto sprowadzone jest na czerwonych blachach ,nikt teraz nie sprowadza na takich tylko na żółtych.Czerwone stosuje się żeby ukryć .np ilość właścicieli auta,kraj pochodzenia (może być nawet egzotyczny ; )) w jakiej instytucji było używane (np. wypożyczalnia aut ) książkę dzisiaj każdy kto ma nieuczciwe zamiary jest w stanie zmienić ,podrobić .
Deklaracja że można sprawdzić w ASO to nic takiego .
Ostatnio byłem po Renaulta Mastera (dostawcze auto ) k.Kielc auto z 2008r.w 100% bezwypadkowe 96tys.km serwisowane .Na moje pytanie czy możemy podjechać do ASO Renault sprzedający stwierdził że tak ale wie z doświadczenia że tam zawsze nagadają ile to jest do naprawy ,mówią tak bo w ASO się nie znają na robocie .Mimo to pojechaliśmy ,okazało się że auto ma ori przebieg ale przy 50tys km było walnięte w prawy bok i to dość poważnie ,naprawa była zrobiona w ASO ,ale już nie chcieliśmy kupić "100% bezwypadkowego "
Osobiście tego SceniCa nawet nie próbowałbym oglądać .
Byłem jakieś 2 miesiące temu z kupującym po podobne auto ,kupione od drugiego właściciela za 2000€

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Uploaded with

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

23 Wrz 2010, 09:35

Naturalnie bez oglądnięcia auta to szkoda nawet gadać,co do ASO racja :!: Nasi mechanicy zwykl, biją ich na głowę fachowością,zresztą dużo usterek jest naprawianych poza ASO a klient o tym nie wie,ASO wystawia tylko słony rachunek.Na temat tablic się nie wypowiadam,gdyż na tym ja się nie znam.

[ Dodano: 23 Wrzesień 2010, 13:33 ]
Chciałbym jeszcze dodać,że jestem zwolennikiem wyjazdów za granicę po auto z kimś ,kto para się tym profesjonalnie.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lamborghini Miura P400 Roadster
    Miura Roadster to kolejny rarytas w świecie sportowych kabrioletów. Włosi nigdy nie wprowadzili do produkcji wariantu cabrio swojej ikony – uznawanej przez niektórych za pierwszy supersamochód w ...