Renault Laguna II

09 Cze 2010, 16:09

witam,

aż do wczoraj jeździłam renault laguna II, aż nagle stanęła na drodze i ani rusz...
diagnoza mechanika jest taka: jakaś blacha, kamień (?) wpadła pod maskę przestawiając o kilka zębów pasek rozrządu, wszystko jest pokrzywione i do wymiany - oczywiście jeszcze dokładnie nie wiem co bo czekam na szczegółową diagnozę problemu.

zastanawiam się jednak czy to możliwe..? jechałam z prędkością ok 30 km/h, droga co prawda nie była pierwszej jakości, ale które są... w żadne dziury celowo nie wjeżdżam i po żwirowanych drogach też nie jeżdże. zastanawiam się czy mechanik nie pofolgował sobie za bardzo...

bardzo proszę o Wasze opinie na ten temat

pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez Dagmara86, 10 Cze 2010, 07:53, edytowano w sumie 1 raz
Dagmara
Dagmara86
Nowicjusz

Miejscowość: Katowice

10 Cze 2010, 07:54

Żeby kamień dostał się pod pasek rozrządu, to troszkę naciągana sprawa. Co do blachy, to zalezy skąd się tam wzięła. Z zewnątrz, to raczej małoprawdopodobne. Bo jak by się tam dostała? Rozrząd jest przecież osłonęty...
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Niesłyszący na drodze
    Liczba osób mających problem ze słuchem szacowana jest na 10%-15% wszystkich mieszkańców globu. W Europie problem ten dotyka około 80 mln osób. W Polsce liczba ta szacowana jest na około 1 mln. Terminem ...
    Nie wchodź na czerwonym świetle!
    Pośpiech, nieuwaga, nieprawidłowa ocena odległości od nadjeżdżającego pojazdu czy zwykła brawura – to wszystko mogą być powody wejścia pieszego na jezdnię przy czerwonym świetle. W takich okolicznościach w zeszłym roku ...