Renault Laguna III 2.0T

26 Sty 2020, 15:05

Siemka,

Zacząłem rozważać zakup Laguny III z silnikiem 2.0T - głównie ten silnik, ponieważ chce do niej wrzucić instalacje gazową a czytałem, że w silniku 2.0 z nissana ciężko o regulacje luzów zaworowych.

I stąd moje pytanie jakie racjonalne pieniądze trzeba wyłożyć, na otomoto jest dużo sprowadzonych z automatem.

Przeglądam i na przykład rzuciło mi się w oczy:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Czy taki przebieg nadaje się do gazowania i cena jest adekwatna?
Wave
Nowicjusz

26 Sty 2020, 16:10

Wave napisał(a):Czy taki przebieg nadaje się do gazowania i cena jest adekwatna?
Przebieg ma raczej tu drugorzędne znaczenie i główne chodzi o stan jednostki napędowej. 200tkm nie jest wyznacznikiem czy można zakładać jeszcze instalację gazową. Jeżeli silnik jest w dobrym stanie to jak najbardziej można mu założyć LPG i przy większym przebiegu.

Sam silnik ma bardzo dobre opinie ale tu masz jeszcze automat który też ogólnie wypada całkiem dobrze i warto by tu było go sprawdzić dokładnie przed kupnem. Dobrze jest też dowiedzieć się czy miał wymieniany olej. Przy przebiegach rzędu 200tkm powinien mieć przynajmniej dwa takie zabiegi.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

26 Sty 2020, 16:12

Jeśli chodzi o cenę to chyba sam widzisz różnicę między taką sprowadzoną "perełką" a "zwykłym autem sprzedawanym przez kowalskiego"
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

26 Sty 2020, 16:53

A co myślicie o silniku 2.0dci?

Jest ich zdecydowanie więcej w sprzedaży i można trafić na ciekawy egzemplarz.
Wave
Nowicjusz

26 Sty 2020, 22:00

Akurat walczę teraz z szalejącą elektryką w takowej lagunie z przebiegiem 54 tyś km, lepiej się zastanów dobrze czy chcesz się w te wynalazki pchać
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

27 Sty 2020, 10:09

Kao napisał(a):Akurat walczę teraz z szalejącą elektryką

Ale to każdy żabojad będzie miał z nią problem... :D Chociaż u mnie wysunęło się inne auto na prowadzenie z 16r.30k.km. i 15mcy walki wciąż trwającej :shock:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

27 Sty 2020, 10:12

No i jaki pożytek z takiego auta?
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

18 Lis 2021, 10:39

Jeździłem taką laguną w kombi z silnikiem 2.0 Turbo i przyznam szczerze że dobrze ją wspominam. Przez ten okres czasu raz miałem problem z centralnym zamkiem przez chwilę bo jakoś zwariował po zamknięciu od razu się otwierał. Jednak po trzech próbach wróciło wszystko do normy. Samochód dobrze się prowadzi, a silnik z automatem były dla mnie w zupełności wystarczające jeżeli chodzi o moc. No może mógłby palić trochę mniej ale ja miałem gaz więc nie było źle :)
Niewiemabc
Obserwowany