Renault Megane, 1.5 dci, 2003 r

11 Wrz 2011, 22:19

Byłam dziś na giełdzie. Po prostu zachwyciłam się tym Renault:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Jest niesamowity :) I nie chodzi tu tylko o wygląd i bogate wyposażenie. Chodzi bardzo cicho, równo, z rury nie leci ciemny dymek. Jest naprawdę komforotwy i czuje sie, że to auto to już klasa wyżej niż jakieś tam Punto.
Tylko oczywiście, kiedy podzwoniłam ws. tego auta, to nasłuchałam się, że to diesel, że francuz, że wtryski i takie tam....
Bo dla mnie najgorsze, że nie jest zarejestrowany w Polsce. Te wszystkie formalności mnie przerażają.
blondynka24
Początkujący

Miejscowość: Bydgoszcz
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Honda Jazz 1.4, 2004

12 Wrz 2011, 18:01

Fajnie, że ładnie wygląda i jest czysty, ale weź pod uwagę, że to samochód od handlarza, który sprowadził auto i wypicował na sprzedaż. Dlatego nie sugeruj się tylko tym, ale jedź sprawdź gdzieś na stacji diagnostycznej w Bydgoszczy to autko. Problemy z elektryką charakterystyczne dla tych Meganek mogą być, ale nie muszą. Nie ma Reguły.
pit85
Aktywny

Miejscowość: bydgoszcz

12 Wrz 2011, 19:02

Pan sprzedawca, bardzo miły, powiedział że nie ma problemu aby pojechać do Salonu Renault. Tam pracuje jego kolega i możemy wszystko sprawdzić :)
Nie wiem czy taki uczciwy czy się przejęzyczył, bo kto by sie przyznawał, że kolega pracuje w miejscu gdzie chcę sprawdzić auto. :lol:
blondynka24
Początkujący

Miejscowość: Bydgoszcz
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Honda Jazz 1.4, 2004

12 Wrz 2011, 21:48

Tak się składa, że też jestem z Bydgoszczy i znam te myki handlarzy z giełdy. Jeśli auto jest na serio godne uwagi to nie odpuszczaj go, ale sprawdź go na stacji diagnostycznej wybranej przez Ciebie a nie jego. Zapłacisz 100zł pewnie, ale warto, bo jak kupisz umytą renówkę od miłego pana to potem możesz wydać 5000zł rocznie. Także jeśli już sprawdzać to pamiętaj - na swoich warunkach ze znajomym człowiekiem znającym się na autach w wybranej przez Ciebie stacji:)
pit85
Aktywny

Miejscowość: bydgoszcz