Renault Megane 3 Coupe - woda w aucie

17 Lis 2015, 11:12

witam 2 dni temu byla ulewa przejechalem przez duza kaloze

na po przejechaniu kiluset metrow po pedalach zaczela mi woda leciec po bucie dokladnie to jak gazu dodawalem czy noge trzymalem poczulem wode ....

teraz mam wode w schowkach w podlodze pod przednimi siedzeniami oraz pod schowkami w karoseli jest sporo wody ..... naprawde duzo przeraza mnie to a do tego to chluie jak jade ..... pomozcie prosze nawet nie wiem co sie dzieje
HOSToRIDER
Początkujący

Prawo jazdy: 11 05 1993
Przebieg/rok: 17tys. km
Auto: ford
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

01 Sty 2016, 16:45

HOSToRIDER napisał(a): jak gazu dodawalem czy noge trzymalem poczulem wode
Czyli kapała ci na but czy też była pod pedałem gazu na dywaniku?
Generalnie jak przejechałeś przez dużą kałużę nie powinno nic się stać zależy od tego jak była głęboka? Myślę że ta ulewa mogła się przyczynić do tej wody w aucie. Może masz w podszybiu jakiś niedrożny odpływ i zamiast na zewnątrz nadmiar wody dostawał się do wnętrza przez kanały wentylacji.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nie śpij za kierownicą podczas jazdy!
    Zmęczenie to prawdopodobnie najbardziej bagatelizowany czynnik wśród przyczyn wypadków drogowych, ponieważ jego rzeczywisty udział jest trudny do zmierzenia. Szacuje się, że zmęczenie ma wpływ na nawet 30% wypadków ...
    Audi Q2 wygrywa złoto w konkursie
    Kompaktowy SUV spod znaku czterech pierścieni zapewnił sobie najwyższe wyróżnienie w kategorii "Excellent Product Design – Transportation". "Audi Q2 zaskakuje niezależną stylistyką. To nie jest tylko mniejsza ...