Zagubione przyciski zamków w drzwiach w VW polo 1.0 rocznik

05 Sty 2016, 18:23

Witam jak w temacie wyleciały mi przyciski zamków w drzwiach w VW polo 1.0 rocznik 1999. Nie wiem jak one się fachowo nazywają. Nie mam zamka centralnego więc zamykam każde drzwi osobno i tu pojawił się problem. Wyleciały mi te grzybki, które się naciska zaraz przy szybie, żeby zamknąć drzwi, więc nie można teraz ich wyciągnąć. Patrząc z góry na te przyciski wygląda jakby były nagwintowane. Mam więc gorącą prośbę o pomoc gdzie mogę takowe dokupić i jak one sie fachowo nazywają. Pozdrawiam, prosze chociaż podac fachową nazwę tych przycisków
0korneliusz
Obserwowany

Prawo jazdy: 17 11 1972
Auto: vw polo
Silnik: 1.0
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

06 Sty 2016, 16:12

0korneliusz napisał(a):Mam więc gorącą prośbę o pomoc gdzie mogę takowe dokupić i jak one sie fachowo nazywają
Guzik, grzybek, rygiel :)

Tu masz link do przykładowej aukcji z tymi guzikami, wprawdzie nie są oryginalne ale napisane że pasują do twojego auta [link do oferty na Allegro wygasł] Możesz jeszcze poszukać na szrotach lub poszperać w necie i jak będziesz miał szczęście to trafisz oryginalne używane.

Musiały ci się odkręcić i wypaść, tylko same raczej się nie odkręcają.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[2018] Lexus UX
    Auto zbudowane jest na nowej platformie oznaczonej GA-C, zapewniającej niskie położenie środka ciężkości pojazdu, a tym samym stabilną jazdę i sportowe możliwości. UX ma 4495 mm długości, 1840 szerokości i 1520 wysokości. ...