Zagubione przyciski zamków w drzwiach w VW polo 1.0 rocznik

05 Sty 2016, 17:23

Witam jak w temacie wyleciały mi przyciski zamków w drzwiach w VW polo 1.0 rocznik 1999. Nie wiem jak one się fachowo nazywają. Nie mam zamka centralnego więc zamykam każde drzwi osobno i tu pojawił się problem. Wyleciały mi te grzybki, które się naciska zaraz przy szybie, żeby zamknąć drzwi, więc nie można teraz ich wyciągnąć. Patrząc z góry na te przyciski wygląda jakby były nagwintowane. Mam więc gorącą prośbę o pomoc gdzie mogę takowe dokupić i jak one sie fachowo nazywają. Pozdrawiam, prosze chociaż podac fachową nazwę tych przycisków
0korneliusz
Obserwowany

Prawo jazdy: 17 11 1972
Auto: vw polo
Silnik: 1.0
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

06 Sty 2016, 15:12

0korneliusz napisał(a):Mam więc gorącą prośbę o pomoc gdzie mogę takowe dokupić i jak one sie fachowo nazywają
Guzik, grzybek, rygiel :)

Tu masz link do przykładowej aukcji z tymi guzikami, wprawdzie nie są oryginalne ale napisane że pasują do twojego auta [link do oferty na Allegro wygasł] Możesz jeszcze poszukać na szrotach lub poszperać w necie i jak będziesz miał szczęście to trafisz oryginalne używane.

Musiały ci się odkręcić i wypaść, tylko same raczej się nie odkręcają.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skrzynia automatyczna Multitronic - opis, awarie
    Skrzynia Multitronic to bezstopniowa, automatyczna przekładnia stosowana w samochodach marki Audi z napędem przednim i silnikiem umieszczonym wzdłużnie. Produkowano je do 2016 roku. Do dziś możemy je spotkać w modelach A4, ...
    Droga hamowania vs droga zatrzymania
    Droga hamowania to odległość przebyta przez samochód od momentu uruchomienia hamulca do całkowitego zatrzymania auta. Natomiast aby poznać drogę zatrzymania, trzeba doliczyć odcinek, który przejedzie samochód ...