Vermin napisał(a):Znaczy rozrusznik nie zawsze kręci po przekręceniu kluczyka na 3 pozycje? A przygasają kontrolki wtedy? Mogło paść kilka rzeczy, dość prosta usterka. Mogła paść: Stacyjka/kostka stacyjki, przekaźnik rozrusznika, elektromagnes, szczotki mogą się kończyć, akumulator może padać. Do sprawdzenia jeszcze masa (zwłaszcza na samym rozruszniku) i ewentualnie immo ale wtedy nie odpalił by z pychu. Ładowanie może być beznadziejne ale wtedy by się raczej świeciła kontrolka ładowania. Możesz sprawdzić czy pasek klinowy jest dobrze napięty. Aha na końcu przewody do sprawdzenia. Gdybyś miał jakiś kanał to mógłbyś w 5 minut sprawdzić czy dochodzi napięcie do rozrusznika, a w 2 minutki podłączyć rozrusznik na krótko i sprawdzić czy odpali. Wtedy sprawa była by jasna
... Pozdrawiam.
1. kontrolki nie rzygasają
2. "Stacyjka/kostka stacyjki, przekaźnik rozrusznika, elektromagnes, szczotki mogą się kończyć, akumulator może padać."
- wiem tyle że aku nie pada bo jest wszystko OK. reszte nie wiem nawet gdzie szukac xD 3. Do sprawdzenia jeszcze masa (zwłaszcza na samym rozruszniku) i ewentualnie immo ale wtedy nie odpalił by z pychu. Ładowanie może być beznadziejne ale wtedy by się raczej świeciła kontrolka ładowania. Możesz sprawdzić czy pasek klinowy jest dobrze napięty. -
pasek jest git, ladowanie jest dobre z aku serio nic sie nie dzieje4. Aha na końcu przewody do sprawdzenia. Gdybyś miał jakiś kanał to mógłbyś w 5 minut sprawdzić czy dochodzi napięcie do rozrusznika, a w 2 minutki podłączyć rozrusznik na krótko i sprawdzić czy odpali. Wtedy sprawa była by jasna -
nie mam dostepu do kanalu, a nawet jakby to i tak jestem zielony...5. stawiam na rozruszik.