Renault Megane Coupe - problem z otwarciem drzwi

23 Lut 2009, 17:07

Witam! Bardzo proszę o pomoc. Auto stało długi czas na mrozie nie odpalane. Kiedy chciałam je otworzyć z pilota - zero reakcji. Stwierdziłam, że akumulator rozładowany i trzeba otworzyć kluczykiem. Jednak i od strony kierowcy i pasażera kluczyk się kręci w kółko a drzwi zamknięte. Od bagażnika wogóle nie mogę włozyć kluczyka. WD 40 nie pomógł nie wiem jak się dostać do środka. Jest jakiś sposób?
marcia
Nowicjusz

• 23 Lut 2009, 17:10

Są firmy,które zajmują się otwieraniem takich zamków.Poszukja w googlach.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

23 Lut 2009, 17:30

Przyszło mi to do głowy, ale najpierw chciałam wiedzieć czy nie ma naprawdę innego sposobu?
    marcia
    Nowicjusz

23 Lut 2009, 18:13

Możesz jeszcze spróbować otworzyć zamek bagażnika,psikając do niego odmrażaczem do zamków.Odmrażacz kosztuje parę groszy.Oczywiście zależy jaka jest przyczyna,że nie można włożyć kluczyka do zamka - jak jest tylko zmarznięty,to jest szansa na odmrożenie.A jak jest uszkodzony,to niestety nic ci nie pomoże.No i ciekawe dlaczego po włożeniu kluczyka w zamek,kluczyk kręci się naokoło.Można by sugerować,że ktoś próbował włamać ci sie do autka...
    Jak nie pomoże numer z odmrażaczem,to albo to co ci zaproponowałem,albo możesz np. wybić szybę...Ale koszt nowej szyby będzie chyba większy niż koszt otwarcia drzwi.Ale zawsze warto najpierw zapytać ile kosztuje otwarcie drzwi,a ile nowa szyba,np. na złomie.Jeszcze jak masz kogoś kto ci ją za darmo zamontuje,to można zastanawiać się nad różnicą kosztów.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

23 Lut 2009, 20:13

Tak jak pisał kolega należy uzyć odmrażacza a nie WD40.
    Jeśli często korzysta się z pilota to w takiej chwili jak twoja zamki odmawiają posłuszeństwa. W bagazniku musisz troche rozruszać wkładke i powinno pójść. A zamki w drzwiach zamarzły tylko nie wiem czemu wkładki kręcą ci sie w kółko może prowadzenie zamka spadło z wkładki-trzeba by było zdjąć tapicerke i to sprawdzić i popsikać cały zamek odmrażaczem.
    piotrpz87
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Mazda 6
    Silnik: 2,3
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2002

23 Lut 2009, 21:06

dzięki chłopaki za rady, jednak chyba zostawię go do wiosny a później pomyślę hehehe może sam się rozmrozi a jak nie to zarośnie pokrzywami i kupię sobie nowy a co :) pozdrawiam
    marcia
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault Supercinq GT Turbo
      W styczniu 1985 roku, czyli zaledwie cztery miesiące po wprowadzeniu Supercinq, pojawiła się wersja GT Turbo. Był to samochód o nowoczesnej stylistyce, innowacyjnie rozwiązanym wnętrzu i bardzo dobrych osiągach. Jak ...
      Elektryfikacja według Toyoty
      Toyota pracuje nad zelektryfikowanymi samochodami od 25 lat. Pierwszym efektem tych prac była hybrydowa Toyota Prius, która trafiła do seryjnej produkcji 22 lata temu. Japończycy zajmowali się samochodami elektrycznymi, ...

23 Lut 2009, 21:36

Spokojnie , bez paniki i czekania do wiosny ! Zmyślny mechanik otworzy Ci to auto . Wystarczy zanurkować pod auto i podłączyć na przewodach drugi akumulator ( np. do zacisku rozrusznika ) i centralny zamek powinien zadziałać .
    bonifacy
    Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
    Prawo jazdy: 01 01 1981
    Auto: Fabia II , Fabia II
    Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Manualna

24 Lut 2009, 23:22

A tak nawiasem przytyk do uzytkownikow wszystkich aut z c. zamkiem z pilota , raz w tygodniu zamknac i otworzyc drzwi [zamki wszystkie] kluczykiem i po problemie. pozdrawiam.
    zibi58
    Początkujący