jarasgd napisał(a):Jeżeli ty tak sądzisz o saabie , to ja bym auta które proponujesz nigdy nie kupił
A jest może inaczej? Saaby, Chryslery, Dodge, Rovery itp. to marki, którymi przeciętny Kowalski się zwyczajnie nie interesuje, dlatego trudno je sprzedać i mają śmiesznie niskie ceny na rynku wtórnym. Sam chciałem swego czasu kupić Saaba 9-3 i jak trochę rozpoznałem temat okazało się, że to auto wykonane jak populus (trzeszczące wnętrza, wycierające się plastiki i tapicerka) pomimo pozycjonowania go jako premium, a sama trwałość (z wyjątkiem tych wyposażonych we fiatowskie diesle) pozostawia wiele do życzenia. Być może nie masz porównania do innych marek premium, gdybyś miał to zwyczajnie podzielałbyś moje zdanie.
jarasgd napisał(a): Samochody które się sprzedają w tak krótkim czasie to czysta bajka.
Podałem Ci przykłady z życia - Honda, o której pisałem była wklejana w jednym z wczorajszych tematów, a dzisiaj już nie ma ogłoszenia. Dobre auta nie czekają długo na nowego właściciela, te zaniedbane (pojęcie względne - jeden wrzuci do auta najgorszy chiński szajs, wymieni olej co 30 tys. km i już uważa, że "dba o auto", inny lekką ręką wyda 1 tys. zł na same kosmetyki do samochodu) muszą trochę powisieć aż ktoś się zlituje i weźmie je za grosze.
W jednym muszę przyznać Ci rację - najszybciej sprzedają się samochody do 10 tys. zł.