Renault Megane I. Brać?

15 Mar 2015, 00:17

Koniu napisał(a):To już nie ode mnie zależało, takiego go kupiłem ale wiedziałem jak był przetarty, kiedy, jak naprawiany.

A to poprzednik uszkodził mondeo. U nas w Polo już jakiś czas temu ktoś przyłożył ciałem albo rowerem w błotnik lewy (pewnie jakiś pijak na rowerze :x albo dzieciak) i od jakiegoś czasu to samo obserwuję, że lakier się z lekka łuszczy ale nic innego się nie dzieje ale to pewnie przez to, że jest garażowany.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

15 Mar 2015, 09:35

A podłuznice jak wyglądają w tej megance ? Progi to akurat mniejszy kłopot , grunt żeby podłuznice były całe . Cena nie jest zła , ale przypomnę , że auto ma prawie 20 lat . Poza tym tani , bo to francuz .
marco84
Początkujący

Miejscowość: Nowy Sącz
Auto: Fiat Punto 2
Silnik: 1,2 8V 60 KM
Paliwo: Benzyna

15 Mar 2015, 10:46

A jak wygląda podłoga? Sprawdzałeś? Żeby potem nie okazało się że skończysz jak flintstonowie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

15 Mar 2015, 12:59

Prawdę mówiąc nie wiem. W środę jadę do znajomego na kanał, ma go dokładnie obejrzeć. Pojezdzilem sobie przed chwilą (nie mogłem wytrzymać :-) ) i jestem naprawdę dobrej myśli. Z rana po delikatnym przymrozki odpalił za muśnięciem, prowadzi się też bardzo przyjemnie, nic nie skrzypi, kierownica trzyma się prosto jak ja puszcze itd. Tak teraz patrzę na dowód. Od 1996 roku to auto miało dwóch właścicieli. Najpierw jakaś... Pani z Francji jeździła ( przynajmniej oni dbają o krajowy kapitał) a od 2004 jakiś 73 latek.
yarex87
Nowicjusz

Miejscowość: Wieluń
Prawo jazdy: 19 02 2015
Przebieg/rok: 1tys. km
Auto: Renault Megane
Silnik: 1.6
Rok produkcji: 1996

15 Mar 2015, 13:10

Żeby się nie okazało że dziadek był tylko w papierach a auto upalał wnuczek :naughty:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

15 Mar 2015, 13:20

Czyli kupiłeś auto w ciemno.. A mówiłem żeby podłogę obadać przede wszystkim.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

15 Mar 2015, 13:42

Powiem tak, silnik igła, karoseria prócz tych drobnych zgnitek nadkola jest w świetnym stanie itd. Ja byłem po prostu przygotowany na to że podłoga będzie do roboty (gdyby się okazało że nie to super). I tak chciałem kupić coś do 3000zł a skoro trafiła mi się ta meganka za tysiąc mniej to i tak mam jeszcze troche pieniędzy w zapasie żeby zrobić remont w razie potrzeby. Może dobrze zrobiłem a może nie, czas pokaże, odezwę się środę po oględzinach znajomego

Zapytam się jeszcze znawców o pewną rzecz. Jeżeli to Megane byłoby w takim staniem w jakim go opisałem i na dodatek podłoga byłaby w takim że nie trzeba byłoby jej robić to 3000zł jest dobrą ceną za ten samochód?
yarex87
Nowicjusz

Miejscowość: Wieluń
Prawo jazdy: 19 02 2015
Przebieg/rok: 1tys. km
Auto: Renault Megane
Silnik: 1.6
Rok produkcji: 1996

15 Mar 2015, 14:03

Jeśli chciałbyś ją sprzedać żeby na niej zarobić to spokojnie możesz ją za 3500/3800 wystawić do negocjacji.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra