Witam. Niedawno zakupiłem jakże piękną megankę 1996 rocznik z silnikiem 1.4 55kw. Problem jest następujący... Samochód ogólnie miał przy kluczyku pilot, który nie działał. Myślałem, że to bateria i olałem sprawę, ale kolejnym problemem było to, że gdy wkładam kluczyk do stacyjki w drzwiach z myślą żeby je zamknąć to nic z tego. Kluczyk wejdzie, ale w ogóle się nie przekręca. Zamykając auto od środka, przyciskiem, który jest na panelu jest wszystko ok. Zamykają się wszystkie drzwi i super, ale gdy chce wyjść np: do sklepu to muszę zostawić samochód otwarty. Mam dwa pytania:
1. Czy jeżeli zamknę auto od środka przyciskiem na panelu i wyjdę drzwiami kierowcy to czy one po czasie się zamkną automatycznie czy będą ciągle otwarte. Zawsze lepiej mieć otwarte tylko "jedne drzwi" niż wszystko co możliwe
![Szczęśliwy :D]()
2. Czy wchodzi w grę wymiana pilota bo słyszałem, że w tych modelach jeżeli otwiera się auto z pilota i przy rozładowaniu akumulatora, nawet jeżeli otworzy się drzwi z kluczyka to się nie odpali. Dzisiaj mi tak powiedział "pan od kluczy" u mnie w mieście.
Byłbym bardzo wdzięczny za każda odpowiedź, pozdrawiam.