REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Skoro wcześniej trochę pomogło to ewidentnie jest to coś w podszybiu i trzeb aby było zobaczyć od spodu co tam widać świecą latarką. Poszukałbym elementów symetrycznych które występują po obu stronach i im się bliżej przyjrzał. Miałem kiedyś przypadek takiego trzeszczenia z jednej strony pod deską szczególnie jak powietrze w samochodzie było dosyć suche. Szukałem problemu chyba z miesiąc aż w końcu okazało się że jednak z kanałów doprowadzających powietrze do kratki opierał się delikatnie o inny element od strony której od spodu nie było widać. Jego niewielkie ruchy podczas jazdy po nierównościach powodowały takie trzeszczenie. Rozwiązaniem było przyklejenie w miejscu styku kawałka uszczelki gumowej grubości 1mm. Problem więcej nie pojawił się. Najgorzej jest zlokalizować przyczynę.GoldenMat napisał(a):P.S. Pozniej juz zadne dociskanie szyby, slupkow czy innych elementow nie pomoglo
GoldenMat napisał(a):Zwlaszcza podczas skrecania
Skoro tak powiedzieli to odsuń go i zobacz czy dalej trzeszczy. przy otwartym dachy zmienia się naprężenia i nie wszystkie uszczelki będą pracowały tak jak przy zamkniętym. Swoją drogą trochę dziwne skoro słyszysz to z dołu ale warto by było przysłuchać się czy faktycznie na górze pojawia się ten dźwięk.GoldenMat napisał(a):W ASO powiedzieli mi dzisiaj, że na 90% to uszczelki ze szklanego dachu (przepraszam, ze nie wspomniałem o tym, ze auto ma elektronicznie odsuwany dach).
Być moze juz nie raz mieli takie zgłoszenia i doskonale wiedzą skąd w nowym samochodzie dochodzą takie dźwiękiGoldenMat napisał(a):facet z aso wydawal sie byc pewnym siebie co do diagnozy.
Rokiko napisał(a):Skoro tak powiedzieli to odsuń go i zobacz czy dalej trzeszczy. przy otwartym dachy zmienia się naprężenia i nie wszystkie uszczelki będą pracowały tak jak przy zamkniętym. Swoją drogą trochę dziwne skoro słyszysz to z dołu ale warto by było przysłuchać się czy faktycznie na górze pojawia się ten dźwięk
Rokiko napisał(a):Być moze juz nie raz mieli takie zgłoszenia i doskonale wiedzą skąd w nowym samochodzie dochodzą takie dźwięki Powiedział chociaż czy są w stanie coś z tym zrobić?
Nie widzisz dokładnie jak to jest rozwiązane bo trzeb aby było rozebrać z osłon więc pewnie jest tak jak mówią.GoldenMat napisał(a):wporwadzilem Cie w blad bo przy dokladnym nasluchiwaniu wyglada na to, ze dzwiek dobiega jakby z gornej czesci szyby (jakby w miejscu jej zakonczenia), co nadal jest dla mnie dziwne zwazywszy na fakt, ze szyberdach zaczyna sie dobrych kilkadziesiat cm dalejno ale panowie z ASO stwierdzili, ze tak ten dzwiek sie nosi w proceedach
Powinno bo widać, że znają problem.GoldenMat napisał(a):Oczywiscie trzymam kciuki, ze to rozwiaze problem bo naprawde mi to siedzi w glowie.
Możesz z ciekawości zadzwonić do innego i powiedzieć jaki masz problem. Zobaczysz co Ci odpowiedzą ale myślę że tu możesz spokojnie poczekać na zrealizowanie tej usługi jeżeli dalej będzie coś nie tak to wtedy szukać podpowiedzi w innym serwisie.GoldenMat napisał(a):Myslisz, ze wczesniej warto zasiegnac porady w innym autoryzowanym serwisie?
No to raczej tak będzie, chyba że jakieś mocowanie podsufitki ale bardziej obstawiam te uszczelki o których wspomniał serwis.GoldenMat napisał(a):Dzwiek caly czas dobiega z jakby miejsca gdzie konczy się przednia szyba (podsufitka). Mam nadzieję, że to jednak kwestia tych uszczelek...