Renault Megane III coupe 1.6 benzyna - problemy po wymianie rozrządu

12 Kwi 2019, 21:33

Witam

Proszę o pomoc i próbę zdiagnozowania problemu w moim aucie. Otóż sprowadzilam auto z zagranicy..jego praca i komfort jeżdżenie był przyjemnością. Pracował cicho równo i prowadziło się to niezwykle lekko,po prostu plynal. Nastąpił moment wymiany rozrządu, filtru, pompy, świec i po wyjechaniu od mechanika czułam jakby podmieniono mi auto. Stało się głośne mułowate ciężko go było rozbujac,czułam jakbym prowadziła czołg. Mechanik mnie zbyl po ponownej wizyty z reklamacją twierdząc że wszystko jest ok. Teraz auto dodatkowo szarpie, zgrzyta, lubi zgasnac na niskich obrotach czasem przy próbie odpalenia wydaje dźwięk metalicznego tarcia po czym samoistnie gaśnie. Proszę o ocenę czy to ze mną coś nie tak czy coś się dzieje z autem..co moze byc za przyczyną?...z góry dzieki...
bryyza
Obserwowany

16 Kwi 2019, 23:47

Ewidentnie cos spaprali, jak masz paragon, fakture to musisz dochodzic swoich praw.

Niestety z takimi warsztatami tak bywa dlatego serwisuje tylko i wyłącznie w aso, naprawy moze nie sa tanie ale spie spokojnie i mam na wszystko papier, a po kazdej wizycie dzwoni centrala z ankieta czy wszystko przebieglo wporzadku.
Raziel11
Stały forumowicz

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Wałbrzych
Prawo jazdy: 21 03 2016
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Seat Leon 1P / Cupra R
Silnik: 1.6 MPI / 2.0 TSI
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Parkowanie prostopadłe tyłem w 5 krokach
    Parkowanie prostopadłe tyłem nie należy do ulubionych manewrów dużej części kierowców. Choć ma liczne zalety, jest zwykle jednym z najsłabiej przećwiczonych sposobów parkowania, zwłaszcza w przypadku ...