REKLAMA
Witam bardzo serdecznie!
Planuję zakup samochodu do 30 tys. Pomijając modele, wady, zalety itd. mój wybór ograniczył się do dwóch opcji:
- Renault Megane III z 2009r, 1.6 benzyna 110km, 75 000 km przebiegu (sprawdzona opcja, autko będące na sprzedaż w rodzinie, kupione w Polsce, szanowane)
- Audi A4 B7 2006r, 1.9TDi, 200 000 km przebiegu (auto do sprawdzenia, wierząc sprzedającemu - osobie prywatnej, nie handlarzowi - samochód w dobrym stanie, na ten moment bez wkładu finansowego)
Jak będzie wyglądała moja eksploatacja zakupionego autka? Codzienne dojazdy do pracy tzn. 30 km~~ oraz sporadycznie wyjazdy poza miasto. Do tego 3-4 razy wyjazdy w ciągu roku do rodziny na drugi koniec Polski. Podsumowując rocznie nie przekroczę 14 tys. km.
Moje przemyślenia nie zgadzają się w miejscu konfrontacji jakości samochodów. Wiadomo, że rozsądek podpowiada aby wybrać auto sprawdzone które będzie tańsze w eksploatacji i utrzymaniu zaś nutka szaleństwa korci by spróbować odrobiny lepszej jakości jaką oferuje Audi lecz możliwe, że trzeba będzie się liczyć ze sporymi kosztami których mógłbym się ustrzec decydując się na pierwszą opcję.
Jakiego wyboru dokonać? Proszę o opinie na podstawie w/w informacji. Liczę na pomocną dłoń