REKLAMA
Witam,
Rozglądam się za autem, ale chciałbym uniknąć typowego januszowozu
Z racji tego, że przebieg roczny nie będzie duży - 4000 - 5000 km (do pracy chodzę pieszo) i będzie to drugie auto w rodzinie, mogę sobie pozwolić na coś niekoniecznie praktycznego.
Jak wspomniałem w tytule, chciałbym, aby auto choć trochę się wyróżniało, np. ciekawą stylistyką (406 coupe, Ecplise 2G itp.), bądź napędem 4x4 (np. Impreza GC) etc. - po prostu szukam auta, którym przemieszczanie się sprawi mi radość i na widok którego będę się cieszył (może to być nawet Honda Civic).
Jeśli chodzi o koszta eksploatacyjne, to spalanie jest rzeczą drugorzędną (mogę sobie odliczyć podatek), niemniej chciałbym aby auto było w miarę niezawodne - tj. nie rozkraczyło się na środku drogi i do którego ceny części nie opróżnią kieszeni do cna.
Jestem raczej spokojnym kierowcą zatem osiągi wbijające w fotel nie są konieczne
Na ten cel mogę przeznaczyć maksymalnie 10 000zł - wliczając w to opłaty i ewentualny wkład finansowy w doprowadzenie samochodu do dobrego stanu po zakupie. Zatem całościowo jest to kwota nieprzekraczalna.
Jestem z Tychów (śląskie) - bardzo mile widziane oferty w obrębie do 100km.
Zainteresowała mnie oferta z mojego miasta:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - czy ktoś mógłby ją ocenić fachowym okiem?
Będę bardzo wdzięczny za Waszą pomoc.
Pozdrawiam.